Collectie
UITVERKOCHT Zondag 17-03-2024 van 12:00 tot 17:00 is er weer het Versailles Whisky Festival met verschillende leveranciers!
Het is al 2 jaren op rij uitverkocht dus wees er snel bij!
De voorjaarshoning wordt vers uit de raat geslingerd bij de Nijmeegse imkerij Bloem. Deze lokale imkerij biedt onderdak aan maar liefst 60 bijenvolken in en rondom Nijmegen. De honing is 100% natuurlijk en samengesteld uit nectar van vele verschillende bl
Op zaterdag 6 April komt Wouter Tol met mooie whisky's om proeven en er alles over te vertellen. Milk and Honey en Compass Box.
14:30 tot 17:00. Inloop is vanaf 14:15.
Inclusief hapjes en eenmalig 5% korting op alle Whisky's na afloop.
Op Zaterdag 11 Mei hebben we een mooie proeverij van Benromach en Gordon Macphail. Van mooi rond en zacht naar een mooie turf geur.
Inloop 14:15, einde 17:30. Inclusief hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen
25 mei Inloop 14:15, einde 17:30. Inclusief hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen
Tamara van Der Schueren gaat hier wat bijzonders doen met verschillende whisky's.
Inloop 14:15, einde 17:00. Incl. hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen.
Op zaterdag 8 Juni komt Arjan Hartkamp langs voor een proeverij van 14:30 tot 17:00. Inloop is vanaf 14:15.
Kom mooie whisky's proeven en hoor het verhaal achter verschillende merken.
Inclusief hapjes en eenmalig 5% korting op alle Whisky's na afloop
20 April 12:30 tot 15:00. Inloop is vanaf 12:15.
Inclusief hapjes en eenmalig 5% korting op alle Whisky's na afloop.
Versailles 2de Editie Botteling 2023 Benriach 8 YO Finish op Tokaji Wine Cask.
Neus: Zoete Abrikoos, Heerlijk bloemig en romig
Smaak: Lichte basterdsuiker, honing en zacht kruidig
Afdronk: Zachte zoetigheid, tropisch fruit zoals ananas en rijpe mango
– Aroma:
Schil van bramen en zwarte druiven met espresso, dadels en rijke donkere chocolade
– Smaak:
Bramen, zwarte druif met hints van rozijnen
– Afdronk:
Dadel en pure chocolade
Neus: Tonen van pepermuntsnoepjes en strandvuren vervagen in hints van gezouten pinda-ijs, paranoten en zongedroogde tomaten.
Smaak: Oud hout, rookspek en aroma's van brosse pinda's en van kleverige spareribs.
Finish: Maritieme tonen met zeezout
XO Hors d’Age Minimaal 20 jaar gerijpt. Om te ontdekken wat deze armagnac in huis heeft is het niet
eens nodig om het glas naar de neus te brengen. De heerlijke, krachtige, volle geur is duidelijk
waarneembaar wanneer het glas alleen al ingeschonken wor
Al vanaf 1270 maakt Frapin cognac en dit doen ze in een Grande Champagne gebied. Een leuke proeverij zo vlak voor de feestdagen.
Inloop 14:15, einde 17:00. Incl. hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen.
Neus: Turfrook, zeewiergeur en een 'medicinale' essentie bereiken de neus met een vleugje zoetheid.
Smaak: Verrassende zoetheid met hints van zout en turflagen.
Afdronk: Lang en aanhoudend. Wacht op de afterglow van het zoete zeewier.
Neus: Een boterachtige toon, hint van zeezout, samen met tonen van gemberbrood en pecannotentaart.
Smaak: Romige koffie, gezouten karamel, dadelsiroop en met een subtiel vleugje turfrook.
Afdronk: De turfrook bouwt zich op in de afdronk.
Een mix van amandelroom, fudge, chocolade, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer komt naar voren in de neus.
Hints van rode peperkorrels en pure chocolade worden afgerond met een droge afdronk.
Allspice en een kleine dosis kaneel blijven hangen
Neus: Een bedwelmende uitbarsting van kersen, rijpe bramen en donkere chocolademunt met hints van sinaasappelbitters en walnotenlikeur.
Smaak: Honing geglazuurde abrikoos en rijpe vijg met een crescendo van zwarte kers, engelwortel en muscovado. Lange en
Neus: Roos, lychee, vleugje rozemarijn, rijpe houtachtigheid, sandelhout
Smaak: Honingachtige zoetheid, gekonfijte sinaasappelschil, witte chocolade
Finish: Subtiele, zachte lange afdronk, met een vleugje Mizunara (Japans eiken)
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
Neus
Een levendige graannoot samen met tonen van kruisbessen, mango, vanillestokjes, druiven en honingraat.
Smaak
De fruit- en graantonen dringen door in de mond met hints van havermout, gemoute gerst en sinaasappelpulp.
Finish
Een sterke zeezoutnoot
Deze 'one of a kind' dessert-gin uit Nijmegen geeft een nieuwe betekenis aan het concept 'na-borrelen'. Deftig, uniek en bovenal uitermate goed te combineren met zowel zoete als hartige nagerechten.
Starward Left-Field is een amber kleurige whisky afkomstig uit Australië. Hij heeft mogen rijpen op Australische rode wijnvaten. Het aroma die in de neus naar bovenkomt, is fruitig met tonen van vanille en een vleugje chilipeper.
Deze whisky is geboren door duizenden wandelingen in het woud