Collectie
De voorjaarshoning wordt vers uit de raat geslingerd bij de Nijmeegse imkerij Bloem. Deze lokale imkerij biedt onderdak aan maar liefst 60 bijenvolken in en rondom Nijmegen. De honing is 100% natuurlijk en samengesteld uit nectar van vele verschillende bl
Op Zaterdag 11 Mei hebben we een mooie proeverij van Benromach en Gordon Macphail. Van mooi rond en zacht naar een mooie turf geur.
Inloop 14:15, einde 17:30. Inclusief hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen
Op zaterdag 6 April komt Wouter Tol met mooie whisky's om proeven en er alles over te vertellen. Milk and Honey en Compass Box.
14:30 tot 17:00. Inloop is vanaf 14:15.
Inclusief hapjes en eenmalig 5% korting op alle Whisky's na afloop.
25 mei Inloop 14:15, einde 17:30. Inclusief hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen
20 April 12:30 tot 15:00. Inloop is vanaf 12:15.
Inclusief hapjes en eenmalig 5% korting op alle Whisky's na afloop.
UITVERKOCHT Zondag 17-03-2024 van 12:00 tot 17:00 is er weer het Versailles Whisky Festival met verschillende leveranciers!
Het is al 2 jaren op rij uitverkocht dus wees er snel bij!
Op zaterdag 8 Juni komt Arjan Hartkamp langs voor een proeverij van 14:30 tot 17:00. Inloop is vanaf 14:15.
Kom mooie whisky's proeven en hoor het verhaal achter verschillende merken.
Inclusief hapjes en eenmalig 5% korting op alle Whisky's na afloop
Tamara van Der Schueren gaat hier wat bijzonders doen met verschillende whisky's.
Inloop 14:15, einde 17:00. Incl. hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen.
Versailles 2de Editie Botteling 2023 Benriach 8 YO Finish op Tokaji Wine Cask.
Neus: Zoete Abrikoos, Heerlijk bloemig en romig
Smaak: Lichte basterdsuiker, honing en zacht kruidig
Afdronk: Zachte zoetigheid, tropisch fruit zoals ananas en rijpe mango
Neus
Een levendige graannoot samen met tonen van kruisbessen, mango, vanillestokjes, druiven en honingraat.
Smaak
De fruit- en graantonen dringen door in de mond met hints van havermout, gemoute gerst en sinaasappelpulp.
Finish
Een sterke zeezoutnoot
Neus: Tonen van pepermuntsnoepjes en strandvuren vervagen in hints van gezouten pinda-ijs, paranoten en zongedroogde tomaten.
Smaak: Oud hout, rookspek en aroma's van brosse pinda's en van kleverige spareribs.
Finish: Maritieme tonen met zeezout
Neus: Een boterachtige toon, hint van zeezout, samen met tonen van gemberbrood en pecannotentaart.
Smaak: Romige koffie, gezouten karamel, dadelsiroop en met een subtiel vleugje turfrook.
Afdronk: De turfrook bouwt zich op in de afdronk.
Mooie koffie mokka likeur van eigen recept speciaal gemaakt voor Nijmegen.
Deze whisky is geboren door duizenden wandelingen in het woud
Deze 'one of a kind' dessert-gin uit Nijmegen geeft een nieuwe betekenis aan het concept 'na-borrelen'. Deftig, uniek en bovenal uitermate goed te combineren met zowel zoete als hartige nagerechten.
Neus: Turfrook, zeewiergeur en een 'medicinale' essentie bereiken de neus met een vleugje zoetheid.
Smaak: Verrassende zoetheid met hints van zout en turflagen.
Afdronk: Lang en aanhoudend. Wacht op de afterglow van het zoete zeewier.
Een mix van amandelroom, fudge, chocolade, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer komt naar voren in de neus.
Hints van rode peperkorrels en pure chocolade worden afgerond met een droge afdronk.
Allspice en een kleine dosis kaneel blijven hangen
Al vanaf 1270 maakt Frapin cognac en dit doen ze in een Grande Champagne gebied. Een leuke proeverij zo vlak voor de feestdagen.
Inloop 14:15, einde 17:00. Incl. hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen.
Geur
Zacht en honingzoet in de neus met zachte eiken tonen en hints van gekonfijte sinaasappelschil.
Smaak
De aanvankelijke gedurfde smaken van vanille-eik verdwijnen langzaam en onthullen lagen van geroosterde marshmallows, vers fruitterrine en met ka
– Aroma:
Schil van bramen en zwarte druiven met espresso, dadels en rijke donkere chocolade
– Smaak:
Bramen, zwarte druif met hints van rozijnen
– Afdronk:
Dadel en pure chocolade
Starward Left-Field is een amber kleurige whisky afkomstig uit Australië. Hij heeft mogen rijpen op Australische rode wijnvaten. Het aroma die in de neus naar bovenkomt, is fruitig met tonen van vanille en een vleugje chilipeper.
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
Neus: Roos, lychee, vleugje rozemarijn, rijpe houtachtigheid, sandelhout
Smaak: Honingachtige zoetheid, gekonfijte sinaasappelschil, witte chocolade
Finish: Subtiele, zachte lange afdronk, met een vleugje Mizunara (Japans eiken)
XO Hors d’Age Minimaal 20 jaar gerijpt. Om te ontdekken wat deze armagnac in huis heeft is het niet
eens nodig om het glas naar de neus te brengen. De heerlijke, krachtige, volle geur is duidelijk
waarneembaar wanneer het glas alleen al ingeschonken wor
Deze mooie Nijmegin heeft een zachte smaak met honing en vlierbloesem.
Dit is een prachtige set met mooie gegraveerde glazen, 2x tonic en een kaneelstokje om het af te maken.
Een heerlijke G&T set!
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
Geur: Rijk, rond en zoet met gedroogd fruit en een complexe bloemengeur.
Smaak: Een balans tussen honing, mout en bloemige tonen. Rijke vijgen en dadels komen tevoorschijn met een vleugje houtrook op de achtergrond.
Finish: Lang en verleidelijk met de z
Het aroma: Citrusvruchten, chocolade en aromatische kruiden
In de mond: Sevilla-sinaasappels, gedroogd fruit en hints van vanillestokje
Finish notities: Gebrande koffie en pure chocolade
Deze gelimiteerde, veertien jaar gerijpe uitgave verscheen: een Ruby Port Cask Finish. Smaakprofiel: zoet, kruidig en ongeturfd. Smaak: kersen, donkere chocolade, met rode besjes in de afdronk, met een aanhoudende kruidige afdronk.
Deze grensverleggende, innovatieve whisky is perfect in balans met zoete en rijke smaken. Zoals tonen van bloedsinaasappels en rode bessen, een vleugje gerookt vlees met wat zout en peper, en een lange, zoet-fruitige afdronk.
Neus: Een bedwelmende uitbarsting van kersen, rijpe bramen en donkere chocolademunt met hints van sinaasappelbitters en walnotenlikeur.
Smaak: Honing geglazuurde abrikoos en rijpe vijg met een crescendo van zwarte kers, engelwortel en muscovado. Lange en
Neem gratis deel aan de Whisky proeverij met Tony en Teun. Met verschillende whisky's die bij elkaar opgeteld 108 YO aan smaaksensatie hebben. https://dramtable.nl/6-februari-slijterij-versailles/