The Glenallachie10 YO Chinquapin Oak Finish

71,85 Op voorraad (1)
Neus Boordevol sinaasappelschil, heidehoning en pecannoten, met tonen van butterscotch, nootmuskaat en zoethout. Smaak Hinten van kaneel, gerstesuiker en geroosterde koekjes, gevolgd door rozenbottels, sinaasappelschil en heidehoning. Lees meer

Specificaties

Informatie

Van batch 2 van onze Virgin Oak-serie, werd deze uitzonderlijke malt eerst gerijpt in Amerikaanse eiken ex-Bourbon-vaten voordat hij extra rijping onderging in vaten gemaakt van Chinquapin Oak (Quercus Muehlenbergii), afkomstig uit de Northern Ozark-regio in Missouri voor ongeveer 18 maanden. De vaten werden bijna vier jaar aan de lucht gedroogd, vervolgens geroosterd tot medium niveau voordat de geest werd gehost.

Het resultaat is een complexe, pittige mout die barst van de lopende honing, zoete kaneel en sinaasappelschil.

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »