Whisky
En dat is dit jaar een Mac-Talla die geheel is gerijpt in voormalige sherry vaten gemaakt van Europees eikenhout. 12 sherry butts in totaal, waarvan 8 1st fill en 4 refill sherry butts
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Neus: Rijk, met een kruidige achtergrond op basis van granen – plus een zakje toffees en laatrijp donker fruit
Smaak: pikante stijl, verwarmend tot stroop, honingraat en harde crème brûlée
Afdronk: alcoholisch vanille-ijs gaat vooraf aan melasse.
Neus: Vochtige aarde en pekel ontwikkelen zich tot verkoold eikenhout met een zoete rookstijl.
Smaak: Vettig en mondvullend – houtrook drijft af met honingraat- en citroenmeringuetaart.
Afdronk: Rook blijft hangen naast zeewier en bruine suiker.
TASTE PROFILE
Licht rokerig, citrus, kruiden
Deze unieke single cask tawny port aged whisky heeft een neus van gedroogd fruit, kastanje, eikenhout, chocolade en een vleugje kaneel en witte peper. Rood fruit en donkere chocolade worden aangevuld met rozijnen en wat vanille. Een droge afdronk met krui
Deze gelimiteerde, veertien jaar gerijpe uitgave verscheen: een Ruby Port Cask Finish. Smaakprofiel: zoet, kruidig en ongeturfd. Smaak: kersen, donkere chocolade, met rode besjes in de afdronk, met een aanhoudende kruidige afdronk.
Neus: Zoete neus met tonen van peren, kaneel, romige butterscotch en American cream soda.
Smaak:Apfelstrudel en vanille-ijs wordt in balans gebracht met zwarte peper, houtrook, eikenhout
Finish:Aanhoudende rokerige afdronk met kruidnagel en ahornsiroop.
Neus: Een boterachtige toon, hint van zeezout, samen met tonen van gemberbrood en pecannotentaart.
Smaak: Romige koffie, gezouten karamel, dadelsiroop en met een subtiel vleugje turfrook.
Afdronk: De turfrook bouwt zich op in de afdronk.
SMAAK
Gerijpte rode bessen en gedroogde kruiden
NEUS
Rijk fruit met hints van zoet eikenhout en karamel
FINISH
Zacht, soepel en aangenaam lang
Een 25Y oude Bunnahabhain met sterke sherry-invloeden.
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
NEUS
Zacht boterachtig vanille-ijs gedrenkt in tropisch fruit, met chocolade en een vleugje zeezout.
SMAAK
Golven van gezouten karamel met een bruisende uitbarsting van ananas, kers en grapefruit, verlevendigd door de oceaankust.
Neus: Vers gebakken brood en gesuikerde citroenen.
Smaak: Lagen van rijke hout tonen en zoet brioche , peer ijs en witte druiven
Afdronk: Lang en zoet
Een mix van amandelroom, fudge, chocolade, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer komt naar voren in de neus.
Hints van rode peperkorrels en pure chocolade worden afgerond met een droge afdronk.
Allspice en een kleine dosis kaneel blijven hangen
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.