Whisky
Neus: De rook ontwikkelt zich geleidelijk. Geroosterde marshmallows, kruiden en rijk fruit.
Smaak: Ongelooflijk goed uitgebalanceerd; rijk en romig met een lichte medicinale hint.
Afdronk: De zachte rook blijft hangen
Neus: krachtige aroma’s van turfrook krijgen gezelschap van fris citrusfruit, oude kranten en hints van eucalyptus. Smaak: stevig en fris met tonen van zeezout, turfrook, citrusfruit, noten, zoethout en munt.
Aroma's van versgebakken citroentaartjes, zelfgemaakte marmelade, ahornsiroop en zoete marsepein vullen de neus, aangevuld met tonen van rijke toffee, romige vanille, wilde honing, geroosterd eikenhout, gekristalliseerde gember en kaneel in de mond.
Neus
Zoete vanille fudge en sappige ananas
Smaak
Zeer fruitig met uitbarstingen van verse rijpe perzik en frisse appel, gevolgd door karamelzoet en geroosterd eikenhout.
Finish
Lange en aanhoudende gember- en kaneelkruiden
Neus
Zeer delicate en aangename rook met veel fruit. Zeer evenwichtig. Cocktailkersen, pruimen gemaakt op Madeira. Maar ook lichter en tropisch fruit zoals mango en meloen. Veel vanille, eikenhout en kruiden.
Smaak
Vol, sterk, licht olieachtig. Iets zu
Deze PMC:01 2013 vintage balanceert turfrook met subtiele bloemige en fruitige tonen en is uitsluitend op Islay bedacht, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld.
Distilleerderij Port Ellen
Bottelaar Douglas Laing
Bottelaar serie XOP - The Black Series
Vintage 10.1982
Gebotteld 02.2022
Berekende leeftijd 39 jaar oud
Vat type Refill Hogshead
Vat nummer DL 15460
Aantal flessen 175
PROEFNOTITIES
Geparfumeerd met gekruid en honingachtig mollig fruit.
Stroperig, met veel vanille en fudge en slechts een vleugje rook in de afdronk.
Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Het uitgebracht als een distilleerderij exclusief in het Verenigd Koninkrijk, en zal beschikbaar zijn in geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.
Onmiskenbaar Talisker, van de neus van rook en zwarte peper tot de afdronk van koolteer en chili. Romig, evenwichtig tussen zout en zoet, en een van de meest succesvolle van de line-up van dit jaar. Alc 55,1%
Neus: Kruidige appel, vlierbloesem en zoete vanille.
Smaak: Karamelzoetheid, groene appel en honingmeloen, daarna geroosterd eikenhout en kruidnagel.
Finish: Droge, aanhoudende afdronk van limoen, citrus, komijn en gember
Neus: Intens gearomatiseerde turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid.
Gehemelte: Droge turfrook vult het gehemelte met een zachte maar sterke zoetheid, gevolgd door zee en zout met een vleugje hout.
Afdronk: Een lange, elegante met t
De tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki, werd in 2016 geopend in het gebied Kagoshima, gelegen in het zuiden van Japan.
Een blended whisky van 50% single malt en 50% grain-whisky kom je niet vaak tegen. Deze Young & Old van Murray McDavid is er zo een. De jongere is een 7 jarige Caol Ila die op een PX-vat rijpte, de grain is een oude North British. Een bijzondere blend
Neus: Een delicate mix van rijp herfstfruit, met name bramen en rode pruimen. Rijke Oloroso sherry en gekonfijte sinaasappelpartjes. Gekruide havermoutkoekjes en geuren van geroosterd eiken zorgen voor een uitstekend gewicht en balans.
Smaak: Resolute sm
Een heerlijke, soepele single malt gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans wit eiken en gerijpte Tawny Port-pijpen.
TASTE PROFILE
Licht rokerig, citrus, kruiden
Deze unieke single cask tawny port aged whisky heeft een neus van gedroogd fruit, kastanje, eikenhout, chocolade en een vleugje kaneel en witte peper. Rood fruit en donkere chocolade worden aangevuld met rozijnen en wat vanille. Een droge afdronk met krui
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
NEUS
Zacht boterachtig vanille-ijs gedrenkt in tropisch fruit, met chocolade en een vleugje zeezout.
SMAAK
Golven van gezouten karamel met een bruisende uitbarsting van ananas, kers en grapefruit, verlevendigd door de oceaankust.
Neus: Vers gebakken brood en gesuikerde citroenen.
Smaak: Lagen van rijke hout tonen en zoet brioche , peer ijs en witte druiven
Afdronk: Lang en zoet
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.
Graansoort:Geturfde gemoute gerst (mout)
Leeftijd: Minimaal 4jaar oud
Vat type: Pedro Ximinez Casks
Alcohol: 46%
Proefnotities:
Kleur: Amber.
Neus: eikenhout, karamel, chocolade.
Smaak: specerijen, vanille, karamel, citrustonen.
Afdronk: Langdurig.
Neus: Een neus met frisse ziltigheid, bloemige noten, honing en gezouten karamel
Smaak: Een zacht en rijk gehemelte, met fruitige smaken en dikke zoete toffee. Tonen van abrikozen, ananas en sultana
Afdronk: Lang en droog, met zachte verwarmende kruide
Aanvankelijk verlegen in de neus, met tonen van brioche en citroentaart, maar de smaak is veel krachtiger dankzij de tijd in Jamaicaanse rum vaten: frambozen gedoopt in chocolade en geroosterde ananas. Alc 58%
Deze opwindende nieuwe Togouchi-whisky is een blended release die een afdronk kreeg in een biervat dat tonen van mout, lichte citrusvruchten en zachte hop aan de zachte, licht kruidige geest heeft gegeven. Het is een unieke, beperkte release die het probe
Neus: Diverse citrusvruchten, geel fruit, apfelstrudel en een beetje vanille.
Smaak: Intens, sinaasappel- en citroenschil, specerijen, fruitcompote en groene bladeren.
Finish: Lang, sinaasappelschil en fruitcompote.
Neus: Een zoet gekruid karakter, vanille.
Smaak: Zoet gestoofd fruit, kerstpudding, pure chocolade, kruidig.
Afdronk: Sinaasappelschil, zoete tabak, cacao en rijke vruchtencake.