Single malt
Versailles 2de Editie Botteling 2023 Benriach 8 YO Finish op Tokaji Wine Cask.
Neus: Zoete Abrikoos, Heerlijk bloemig en romig
Smaak: Lichte basterdsuiker, honing en zacht kruidig
Afdronk: Zachte zoetigheid, tropisch fruit zoals ananas en rijpe mango
Neus: Tonen van pepermuntsnoepjes en strandvuren vervagen in hints van gezouten pinda-ijs, paranoten en zongedroogde tomaten.
Smaak: Oud hout, rookspek en aroma's van brosse pinda's en van kleverige spareribs.
Finish: Maritieme tonen met zeezout
Neus: Turfrook, zeewiergeur en een 'medicinale' essentie bereiken de neus met een vleugje zoetheid.
Smaak: Verrassende zoetheid met hints van zout en turflagen.
Afdronk: Lang en aanhoudend. Wacht op de afterglow van het zoete zeewier.
Neus: Een bedwelmende uitbarsting van kersen, rijpe bramen en donkere chocolademunt met hints van sinaasappelbitters en walnotenlikeur.
Smaak: Honing geglazuurde abrikoos en rijpe vijg met een crescendo van zwarte kers, engelwortel en muscovado. Lange en
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
Deze grensverleggende, innovatieve whisky is perfect in balans met zoete en rijke smaken. Zoals tonen van bloedsinaasappels en rode bessen, een vleugje gerookt vlees met wat zout en peper, en een lange, zoet-fruitige afdronk.
Neus: krachtige aroma’s van turfrook krijgen gezelschap van fris citrusfruit, oude kranten en hints van eucalyptus. Smaak: stevig en fris met tonen van zeezout, turfrook, citrusfruit, noten, zoethout en munt.
Geur
Kaneel, appel, heidehoning en vijgensiroop, met lichte tonen van stroop, mokka en karamel.
Smaak
Boomgaardfruit, honingraat en strooptaart.
Afdronk
Bramen, ananas en Schwarzwälder kirsch
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he
Neus: Heerlijk ruikend naar de zoute zeeën, vermengd met honing en gebrande rozijnen.
Smaak: Vroege tabak gaat over in turf en kruiden, gebonden met mout en warme suiker.
Afdronk: Mokka-smaak op de voorgrond met nauwelijks zoet, en zoeter zelfgebakken.
Small Batch Edition, een nieuwe en niet alleen qua prijs interessante serie van bottelaar Signatory Vintage. Deze Glenrothes single malt-whisky is de tweede botteling in die serie. De Speysider rijpte 12 jaar op '1st fill' oloroso- en bourbonvaten. 48,2%
Neus: Groene appel en boomgaard vruchten
Smaak: Amandel en romige vanille
Finish: Zoetheid, specerijen, appel, peren, vanille, kaneel, geroosterd eikenhout.
Aroma's van versgebakken citroentaartjes, zelfgemaakte marmelade, ahornsiroop en zoete marsepein vullen de neus, aangevuld met tonen van rijke toffee, romige vanille, wilde honing, geroosterd eikenhout, gekristalliseerde gember en kaneel in de mond.
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Vol donker steenfruit en een vleugje geroosterde amandelen, gevolgd door peperige eikenkruiden.
Deze 34 jaar oude, op ex-bourbonvaten gerijpte single malt is de vijfde en laatste release in onze serie zeldzame en verzamelbare oude whisky's om het verhaal van de legendarische Ian Hunter te vieren.
Smaak: Vanille, talloze verleidelijke tropische vruchten, honing en bloemige charme.
Afdronk: Warm geroosterde moutigheid, tropisch fruit met laagjes crème caramel, abrikozentaart, cacao, zachte houtkruiden en een aangename nootachtigheid
PROEFNOTITIES
Geparfumeerd met gekruid en honingachtig mollig fruit.
Stroperig, met veel vanille en fudge en slechts een vleugje rook in de afdronk.
Een smaakvolle Millstone gebotteld die 7 jaar gerijpt heeft op oude Pedro Ximénèz vaten.
De tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki, werd in 2016 geopend in het gebied Kagoshima, gelegen in het zuiden van Japan.