Alle bijzondere en oude whisky's
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
Neus: bananenbeignets, zeespray, oude eiken meubels, ciderappels, een vleugje Frazzles
Smaak: bloemige heide ontwikkelt zwaardere tonen van gezouten karamel, chili-chocolade, rokerige gerst en nectarines.
Afdronk: Rook wordt zoet in de afdronk, met een
Neus: Elegante Victoria pruimen-, dadel- en braamconfituur met sinaasappel, rozenhoning, gember en gekruide donkere chocolade.
Smaak: Sultana- en walnotencake met citroen, gember en nootmuskaat, verweven met de aanhoudende afdronk van donkere chocolade
Deze XOP Black Single Malt van de Macallan Distillery heeft 31 lange jaren gerijpt in een Sherry Hogshead. Het werd gedistilleerd in mei 1990 en gebotteld in december 2021. Gebotteld op vatsterkte van 42,3%, zijn er wereldwijd slechts 174 flessen.
25 jaar gerijpt in ex-Bourbon vaten. De exquise smaak, uiterst zachte textuur en 53,4% vol Laphroaig 25 Cask Strength bewijzen dat geduld loont.
The Laphroaig 25 years old is an older Islay single malt matured in American oak bourbon barrels. A heavily peated malt bottled at 51,4% ABV, non chill filtered and with no added colour.
Deze Glenrothes is, ondanks de finish op het port vat, heel beheerst in zijn smaak. Verfijnde tonen van rood fruit, notig en een mooi mondgevoel. Je proeft de gelaagdheid. Momenteel is er zeer weinig Glenrothes te vinden van deze leeftijd.
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
In de neus ervaar je een mengeling van zoet fruit, zoethout, rijke noten en aanhoudende zachte kruiden.
De smaak is een perfecte aanvulling op het aroma, met een buitengewone diepte van smaak. Boomgaard vruchten, rode appels en zoete pruimen zijn perfe
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van
Geur Subtiele, kust aroma’s met tonen van graan, gerst en moutige zoetheid met zacht fruit.
Smaak Aangename zachte tonen van turf met hints van droge kruidige hout tonen, rokerig en pittig.
Afdronk Lang, wat drogend met subtiele tonen van turf en rook
Geur: Rozijnen gedrenkt in sherry, toffee, rozijnenpudding, bramen, antiek leer en sigaren
Smaak: Pruim, abrikoos en rozijnen cake
Finish: Sinaasappel, karamel taart, stroop en kruidnagel
Proefnotitie:
Neus: Verfrissend rood fruit, met een glazuur van honing en bruine suiker. Subtiel grasachtig op punten.
Smaak: Bijenwas, witte peper, ahornsiroop, munt ijs.
Afdronk: Zacht en lip-smakend zoet, met een vleugje vat dat blijft hangen.
Dewar's Double Double 32-Year-Old is afgewerkt in Pedro Ximenez sherryvaten, dit brengt rijke, rijpe strooptonen met een vleugje rokerigheid en de zijdezachte afdronk.
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da
Deze whisky werd op 25 mei 1969 gedistilleerd en 35 jaar te ruste gelegd in hogshead #301446 voordat hij op 5 april 2005 werd gebotteld door Signatory Vintage als onderdeel van de Cask Strength Collection.
Een release in Teeling's Vintage Reserve Collection, speciaal voor de Nederlandse markt. Het is een 25 jaar oude single malt, single cask-whisky die rijpte op een rumvat. Hij is gebotteld op een vatsterkte van 50,7%. Een bijzondere Irish whiskey!
Neus: Rijke aroma's van rode appel en vanille leiden tot hints van gedroogde banaan. Ananas en kokosnoot worden in evenwicht gehouden door hints van vuur.
Smaak : De zachte smaken van gepocheerde peer en honing maken plaats voor ondertonen van rook. No