Single malt
Distilleerderij Port Ellen
Bottelaar Douglas Laing
Bottelaar serie XOP - The Black Series
Vintage 10.1982
Gebotteld 02.2022
Berekende leeftijd 39 jaar oud
Vat type Refill Hogshead
Vat nummer DL 15460
Aantal flessen 175
Deze 34 jaar oude, op ex-bourbonvaten gerijpte single malt is de vijfde en laatste release in onze serie zeldzame en verzamelbare oude whisky's om het verhaal van de legendarische Ian Hunter te vieren.
King of Scots is de blend waar het voor Douglas Laing ooit mee begonnen is. Nu Douglas Laing 75 jaar bestaat, mag een huzarenstukje niet ontbreken. De oudste en beste vaten werden nog eens opgeduikeld en dat resulteerde in een ...
Neus: sultana's, sigarenkistje, gedroogde vijgen, kruidnagel, steranijs, grapefruit, honing, crunchies van pure chocolade en roggebrood.
Smaak: Steranijs, leer, tabaksblad, karamel, lichte mineralen, zoethout, crème karamel, licht gezouten, platte cola,
Deze release uit 2023 zet de samenwerking voort tussen Bowmore’s meesterblender Ron Welsh en Aston Martin. Deze whisky is 22 jaar gerijpt in een combinatie van Amerikaans eikenhout en ex-oloroso sherryvaten en biedt aroma’s van heide, honing, kers, lychee
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he
Een 25Y oude Bunnahabhain met sterke sherry-invloeden.
Aroma’s van zoete mout, exotisch fruit, banaan, gemengde noten, foelie en een accent van sigarenkistjes.
Romig en complex, tonen van guave, hazelnoot, amandelen, toffee en fijne specerijen, alles omringd door rijk eikenhout. De afdronk is lang en zacht,
Verwacht aroma's van gekruide toffee, dikke honing en Madagaskische vanille in de neus. De smaak brengt bakkruiden, donkere bessen en gouden siroop voordat het leidt naar een zoete afdronk vol kaneelsuiker en gekonfijte sinaasappelschil.
Aroma's van versgebakken citroentaartjes, zelfgemaakte marmelade, ahornsiroop en zoete marsepein vullen de neus, aangevuld met tonen van rijke toffee, romige vanille, wilde honing, geroosterd eikenhout, gekristalliseerde gember en kaneel in de mond.
De neus onthult een elegante, gedroogde abrikozenstijl die overgaat in ahornsiroop, melkchocolade en honinggerst. De smaak is dik en vol met zelfgemaakt gebak, vanillecrème en een mokka-diepte.
De afdronk blijft heerlijk hangen ,gekruid eiken karakter m
Neus - Rijke eik met een zachte nootmuskaat. Zoetere aroma's van gebakken rijpe vijgen, sultanarozijnen en zwarte kersen.
Smaak – Fruitcake met geroosterde amandelen en kaneel. De sappige smaak van sinaasappels en mandarijnen verzacht perfect met manukah
Een van de rijker gesherry'de whisky's in de Warehouse No1 serie. Laat hem 10 tot 20 minuten in het glas staan en de heerlijke geuren komen tot bloei.
Geur
Het aroma heeft gefluister van een delicate tropische geur.
Smaak
Tonen van weelderige peer, heldere ananas en passievrucht, die allemaal prachtig in balans zijn in de mond.
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
Deze grensverleggende, innovatieve whisky is perfect in balans met zoete en rijke smaken. Zoals tonen van bloedsinaasappels en rode bessen, een vleugje gerookt vlees met wat zout en peper, en een lange, zoet-fruitige afdronk.
Neus: Vers gebakken brood en gesuikerde citroenen.
Smaak: Lagen van rijke hout tonen en zoet brioche , peer ijs en witte druiven
Afdronk: Lang en zoet
Neus: zoete tonen van Oloroso, rode appel en Campbeltown aroma’s.
Smaak: gebakken rode appel, rozijnen, anijs, kruidnagel, kaneel, romige vanille en karamel.
Afdronk: intens lang, complex maar in balans, met zoute zeelucht en droge sherry tonen.
Smaak: Banaan, citrusfruit en pruim, gecombineerd met rozijnen, vijgen en gemberbrood.
Finish: Kruidige peer, gekaramelliseerde sinaasappel en koffie, getemperd door zoethout dat vervolgens overgaat in morellen, pruimen en melasse stroop
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
De geuren van bananen en vanille custard, kokos, marsepein en perentaart. Pannenkoeken met vanille ijs en gekarameliseerde amandelen. In de afdronk balanceert een snufje zout het zoete hart mooi uit
Neus
Zeer delicate en aangename rook met veel fruit. Zeer evenwichtig. Cocktailkersen, pruimen gemaakt op Madeira. Maar ook lichter en tropisch fruit zoals mango en meloen. Veel vanille, eikenhout en kruiden.
Smaak
Vol, sterk, licht olieachtig. Iets zu
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Hibiki Japanese Blossom Harmony 2022 is een release van het House of Suntory. Deze blend combineert malt en graan whisky's van de Yamazaki, Hakashu en Chita distilleerderijen die de kern Hibiki Harmony blend vormen met whisky afgewerkt in sakura vaten.
Neus: Rode appels, toffee, sherry, pittige strudel.
Smaak: Veel Sherry, honing, eikenhout met een zeer ontwikkelende aromatische sensatie. Eindigt met een hemelse kaneel smaak.