Alle bijzondere en oude whisky's
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
– Aroma:
Schil van bramen en zwarte druiven met espresso, dadels en rijke donkere chocolade
– Smaak:
Bramen, zwarte druif met hints van rozijnen
– Afdronk:
Dadel en pure chocolade
Deze whisky werd op 25 mei 1969 gedistilleerd en 35 jaar te ruste gelegd in hogshead #301446 voordat hij op 5 april 2005 werd gebotteld door Signatory Vintage als onderdeel van de Cask Strength Collection.
Geur
Zacht en honingzoet in de neus met zachte eiken tonen en hints van gekonfijte sinaasappelschil.
Smaak
De aanvankelijke gedurfde smaken van vanille-eik verdwijnen langzaam en onthullen lagen van geroosterde marshmallows, vers fruitterrine en met ka
Neus: bananenbeignets, zeespray, oude eiken meubels, ciderappels, een vleugje Frazzles
Smaak: bloemige heide ontwikkelt zwaardere tonen van gezouten karamel, chili-chocolade, rokerige gerst en nectarines.
Afdronk: Rook wordt zoet in de afdronk, met een
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da
Neus: Diverse citrusvruchten, geel fruit, apfelstrudel en een beetje vanille.
Smaak: Intens, sinaasappel- en citroenschil, specerijen, fruitcompote en groene bladeren.
Finish: Lang, sinaasappelschil en fruitcompote.
NEUS: Rijk fruitig, met de geur van sinaasappel, pruimen en met donkere chocolade omhulde bessen gelaagd op walnoot- en kersenlikeur.
SMAKEN: boomgaardfruit, morellen, nectarine, rode appel en perzik, die blijven hangen in de walnoot en kumquat afdronk.
Neus: zoet, fruitig, tonen van tropisch fruit, ananas, mango, meloenen.
Smaak: Fruitig, rijk, tonen van fruit, ananas, meloenen.
Afdronk: Langdurig.
In de neus ervaar je een mengeling van zoet fruit, zoethout, rijke noten en aanhoudende zachte kruiden.
De smaak is een perfecte aanvulling op het aroma, met een buitengewone diepte van smaak. Boomgaard vruchten, rode appels en zoete pruimen zijn perfe
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
Neus: Elegante Victoria pruimen-, dadel- en braamconfituur met sinaasappel, rozenhoning, gember en gekruide donkere chocolade.
Smaak: Sultana- en walnotencake met citroen, gember en nootmuskaat, verweven met de aanhoudende afdronk van donkere chocolade
Neus
Zoete vanille fudge en sappige ananas
Smaak
Zeer fruitig met uitbarstingen van verse rijpe perzik en frisse appel, gevolgd door karamelzoet en geroosterd eikenhout.
Finish
Lange en aanhoudende gember- en kaneelkruiden
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Neus: Vanille, room, vers geel fruit, banaan, ananas, mango, een beetje kruidnagel en zout
Smaak: Kruidensmaak, gember, steranijs. Kaneel, kruidnagel, een beetje bitter en een beetje zout
Afdronk: specerijen, gember, donkere chocolade, room, geel fruit
25 jaar gerijpt in ex-Bourbon vaten. De exquise smaak, uiterst zachte textuur en 53,4% vol Laphroaig 25 Cask Strength bewijzen dat geduld loont.
Proefnotitie:
Neus: Verfrissend rood fruit, met een glazuur van honing en bruine suiker. Subtiel grasachtig op punten.
Smaak: Bijenwas, witte peper, ahornsiroop, munt ijs.
Afdronk: Zacht en lip-smakend zoet, met een vleugje vat dat blijft hangen.
Neus: Een overdaad aan sappig tropisch fruit vult de neus, met ananas als hoogtepunt. Dat wordt aangevuld met honingraat, licht eikenhout, Chinese zoet-zure saus en limoencake.
Smaak: de smaken variëren tussen zoet fruit en wit kruidig met daartussen ook
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van