Single malt
Bessen, appel, honing en een mix van kaneel en eikenhout vormt de basis in de neus.
Lagen van gesuikerde druiven, cacao en dennennaalden vallen op in de mond en worden opgevolgd door tonen van gekarameliseerde peer, honing en subtiele rook.
Neus: Warme custardpudding, net gebakken brood, rode appel, melkchocolade, gedroogde bloemen, botercrème en dennennaalden.
Smaak: Eerst tonen van kruidnagel, daarna brood en gemoute
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.
De spirit heeft een finish van 8 maanden ondergaan op Palo Cortado sherryvaten, waarna de whisky vervolgens op een vatsterkte van 54,10% is gebotteld.
De finish op Palo Cortado sherryvaten is een zeldzame keuze, bijna net zo bijzonder als het zien zeem
Neus: Groene appel en boomgaard vruchten
Smaak: Amandel en romige vanille
Finish: Zoetheid, specerijen, appel, peren, vanille, kaneel, geroosterd eikenhout.
De neus onthult een elegante, gedroogde abrikozenstijl die overgaat in ahornsiroop, melkchocolade en honinggerst. De smaak is dik en vol met zelfgemaakt gebak, vanillecrème en een mokka-diepte.
De afdronk blijft heerlijk hangen ,gekruid eiken karakter m
TALISKER SPECIAL RELEASE 2023
Rijke tonen van donker fruit, pure chocolade, pruimen en turfrook. Smaken van bessen, kaneel en ziltige tonen complementeren elkaar. Een lange afdronk met sterke tonen van rook, zeezout en zoetigheden als tonen van kaneel.
Distilleerderij Port Ellen
Bottelaar Douglas Laing
Bottelaar serie XOP - The Black Series
Vintage 10.1982
Gebotteld 02.2022
Berekende leeftijd 39 jaar oud
Vat type Refill Hogshead
Vat nummer DL 15460
Aantal flessen 175
Neus: zoete tonen van Oloroso, rode appel en Campbeltown aroma’s.
Smaak: gebakken rode appel, rozijnen, anijs, kruidnagel, kaneel, romige vanille en karamel.
Afdronk: intens lang, complex maar in balans, met zoute zeelucht en droge sherry tonen.
Bij deze whisky komen allereerst tonen van siroop, verse kokos en zachte bloemenhoning naar voren, gecombineerd met zongerijpte sultanarozijnen. Kaneel en gesuikerde sinaasappel maken het smaakpalet compleet.
Neus: tonen van zeespray met zoete honing en karamel
Smaak: Romige vanille en gezouten karamel worden in balans gebracht met kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat.
Afdronk: Een nootachtige afdronk met kaneelkruiden en een licht droge afdronk.