Collectie
TASTE PROFILE
Licht rokerig, citrus, kruiden
Deze unieke single cask tawny port aged whisky heeft een neus van gedroogd fruit, kastanje, eikenhout, chocolade en een vleugje kaneel en witte peper. Rood fruit en donkere chocolade worden aangevuld met rozijnen en wat vanille. Een droge afdronk met krui
Deze gelimiteerde, veertien jaar gerijpe uitgave verscheen: een Ruby Port Cask Finish. Smaakprofiel: zoet, kruidig en ongeturfd. Smaak: kersen, donkere chocolade, met rode besjes in de afdronk, met een aanhoudende kruidige afdronk.
Neus: Zoete neus met tonen van peren, kaneel, romige butterscotch en American cream soda.
Smaak:Apfelstrudel en vanille-ijs wordt in balans gebracht met zwarte peper, houtrook, eikenhout
Finish:Aanhoudende rokerige afdronk met kruidnagel en ahornsiroop.
Neus: Een boterachtige toon, hint van zeezout, samen met tonen van gemberbrood en pecannotentaart.
Smaak: Romige koffie, gezouten karamel, dadelsiroop en met een subtiel vleugje turfrook.
Afdronk: De turfrook bouwt zich op in de afdronk.
– Aroma:
Schil van bramen en zwarte druiven met espresso, dadels en rijke donkere chocolade
– Smaak:
Bramen, zwarte druif met hints van rozijnen
– Afdronk:
Dadel en pure chocolade
Tamara van Der Schueren gaat hier wat bijzonders doen met verschillende whisky's.
Inloop 14:15, einde 17:00. Incl. hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen.
SMAAK
Gerijpte rode bessen en gedroogde kruiden
NEUS
Rijk fruit met hints van zoet eikenhout en karamel
FINISH
Zacht, soepel en aangenaam lang
Een 25Y oude Bunnahabhain met sterke sherry-invloeden.
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
NEUS
Zacht boterachtig vanille-ijs gedrenkt in tropisch fruit, met chocolade en een vleugje zeezout.
SMAAK
Golven van gezouten karamel met een bruisende uitbarsting van ananas, kers en grapefruit, verlevendigd door de oceaankust.
UITVERKOCHT Zondag 17-03-2024 van 12:00 tot 17:00 is er weer het Versailles Whisky Festival met verschillende leveranciers!
Het is al 2 jaren op rij uitverkocht dus wees er snel bij!
Neus: Vers gebakken brood en gesuikerde citroenen.
Smaak: Lagen van rijke hout tonen en zoet brioche , peer ijs en witte druiven
Afdronk: Lang en zoet
Een mix van amandelroom, fudge, chocolade, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer komt naar voren in de neus.
Hints van rode peperkorrels en pure chocolade worden afgerond met een droge afdronk.
Allspice en een kleine dosis kaneel blijven hangen
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.
NEUS: Rijk fruitig, met de geur van sinaasappel, pruimen en met donkere chocolade omhulde bessen gelaagd op walnoot- en kersenlikeur.
SMAKEN: boomgaardfruit, morellen, nectarine, rode appel en perzik, die blijven hangen in de walnoot en kumquat afdronk.
Geur
Kaneel, appel, heidehoning en vijgensiroop, met lichte tonen van stroop, mokka en karamel.
Smaak
Boomgaardfruit, honingraat en strooptaart.
Afdronk
Bramen, ananas en Schwarzwälder kirsch
25 mei Inloop 14:15, einde 17:30. Inclusief hapjes en na afloop de gelegenheid met 5% korting flessen te kopen