Whisky
OBAN SPECIAL RELEASE 2023
De geur combineert tropische fruittonen afkomstig van de rumvaten. Mango en gember dat overgaat in chocolade en appelkruimel. Vanillesmaken, sinaasappel, kaneel en tropische fruit leiden naar een kruidige en karamel afdronk.
Dit is een uitdrukking die in 2020 werd gelanceerd, met een verfijnde formule en een nieuw labelontwerp om het merk te vertegenwoordigen. Hoewel het een soepele en goed uitgebalanceerde blended malt blijft, toont de formule verder een voortreffelijke bala
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
Proefnoties:
Neus: kust, pekel, bloemen
Smaak: delicate lavendel, bloemen, toffee appel
Afdronk: schoon, vers turf
Geur
Aardbeienlikeur, kersen, chique dessert wijn. Hints van eikenhout, kaneel en geurende rozen.
Smaak
Rijk, rond en zoet kruidig. Gedroogd rood fruit, rond van pruimenaroma’s, gekruide gluhwein en amandelen.
Afdronk
Elegant, rijk, zeer aangenaam me
Neus: fruit & notenchocolade, mokka, kruiden
Smaak: flapjack, chocoladerozijnen, romige mout
Afdronk: rum & rozijnen fudge, notenmix, latte
Neus: Rijk, tropischfruit, zoete Ananas en bloemig.
Smaak: Witte chocolade, licht kruidig, zacht en Aardbeienschnit.
Afdronk: Boterzacht, lang Bloemig. Zeer aangenaam en toch een bittertje.
De whisky beschikt uitgebreid aroma vol met verschillende soorten specerijen die opbloeien in de neus. Deze bouwen verder uit naar fruit en geroosterde amandelen afgerond door beboterde gebakjes. De smaak begint vol en romig, richtend op een kern van melk
Deze whisky heeft een zacht aroma gesneden hooi, verrijkt met de pittige tonen van sinaasappel en zoete granen. Op de achtergrond zijn er tonen hazelnoot en lichte vanille. De smaak begint met een stevige portie van eik met lichte vanille ondertonen en ga
Neus: Citroenschil en grasmout, met onderliggende hints van rode bessenjam.
Smaak: Zacht kruidig met toetsen van kaneel en gember, afgerond met zachte karamel en beboterde beschuitbollen.
Afdronk: Moutbrood, cacao en amandelen.
Deze Blair Athol werd gedistilleerd in mei 2007 en rijpte 14 jaar - inclusief een afdronk in een Madeira hogshead - voordat hij door Mossburn Blenders werd geselecteerd voor deze toevoeging aan hun Vintage Casks-assortiment in oktober 2021. Gebotteld op e
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
Deze single blended pot still distilled whisky is een blend van drie whisky's die allemaal zijn gedistilleerd in de pot stills van Zuidam Distillers.
Fris en fruitig in de mond, waarna dit plaatsmaakt voor tonen van honing en delicate hints van kruiden.
Een smaakvolle Millstone gebotteld die 7 jaar gerijpt heeft op oude Pedro Ximénèz vaten.
Graansoort:Geturfde gemoute gerst (mout)
Leeftijd: Minimaal 4jaar oud
Vat type: Pedro Ximinez Casks
Alcohol: 46%
Proefnotities:
Geur: bakkruiden, gebrande honing en geroosterde koffiebonen, hazelnoten, gerookte amandelen en butterscotch.
Smaak: vleugjes zoete turf, met rijke chocolade en heidehoning, gevolgd door kaneel, gember en eikenhout-gerookte suiker
Geur: van smeulende houtskool van eikenhout, zoethout en honingraat, met wilde heide, gember, butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: donkere chocolade, crème brûlée en geroosterde amandelen, kaneel, bros toffee, anijszaad en kampvuurrook.
De tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki, werd in 2016 geopend in het gebied Kagoshima, gelegen in het zuiden van Japan.
En dat is dit jaar een Mac-Talla die geheel is gerijpt in voormalige sherry vaten gemaakt van Europees eikenhout. 12 sherry butts in totaal, waarvan 8 1st fill en 4 refill sherry butts
GEUR: Bananenyoghurt met pure chocoladeschilfers, geurige wilde bloemenhoning en gemalen witte peper.
SNAAK: Rijke melasse gevolgd door pecantaart bestrooid met geroosterde kokos, warme kruidenmix van nootmuskaat en kruidnagel.
FINISH: Tropisch fruit, p
Geur: Zoet met Franse vanille en mokka, tonen van sigarenkistje en een verfrissende hint van groene munt, aangenaam eiken op de achtergrond.
Smaak: Een zacht begin met zwarte theeblaadjes gevolgd door een krachtige golf van warme kruiden zoals kaneel en
Neus: eerst een neusprikkel, waarna geuren van een fruitsalade combineren met tumtum, bessen limonadesiroop, maar ook sigarenrook en vers gemalen koffiebonen. Gepoetste leren schoenen en zelfs vers gemalen peper.
Smaak: ook op de tong eerst veel fruit, w
Neus:Droge turfrook met vanillesiroop en zwarte peper.
Smaak: Zoete, medicinale turf en gerookt spek , koffieboon met tonen van kruidnagel, steranijs, combineert met groene appel en peer.
Afdronk: Lange, wasachtige turf met tonen van citrus en kruisbes.
Neus
Zoete vanille fudge en sappige ananas
Smaak
Zeer fruitig met uitbarstingen van verse rijpe perzik en frisse appel, gevolgd door karamelzoet en geroosterd eikenhout.
Finish
Lange en aanhoudende gember- en kaneelkruiden
Neus: Kruidige appel, vlierbloesem en zoete vanille.
Smaak: Karamelzoetheid, groene appel en honingmeloen, daarna geroosterd eikenhout en kruidnagel.
Finish: Droge, aanhoudende afdronk van limoen, citrus, komijn en gember