Whisky
Een blended whisky van 50% single malt en 50% grain-whisky kom je niet vaak tegen. Deze Young & Old van Murray McDavid is er zo een. De jongere is een 7 jarige Caol Ila die op een PX-vat rijpte, de grain is een oude North British. Een bijzondere blend
Deze XOP Black Single Malt van de Macallan Distillery heeft 31 lange jaren gerijpt in een Sherry Hogshead. Het werd gedistilleerd in mei 1990 en gebotteld in december 2021. Gebotteld op vatsterkte van 42,3%, zijn er wereldwijd slechts 174 flessen.
Geur Subtiele, kust aroma’s met tonen van graan, gerst en moutige zoetheid met zacht fruit.
Smaak Aangename zachte tonen van turf met hints van droge kruidige hout tonen, rokerig en pittig.
Afdronk Lang, wat drogend met subtiele tonen van turf en rook
Wolfburn Whisky Oloroso Sherry Cask 7 Years Limited Release
Dist. 2013
Botteld 2021
Second Fill Oloroso Cask.
Part One of a two part release
Je zult een zoete geur afkomstig van het sherryvat opmerken, die ondersteund wordt door zachte tonen van honing en gedroogd fruit. In de mond ervaar je volle tonen van vanille, rozijnen, dadels, en hazelnoten met een ondertoon van pure chocolade. De afdro
Deze White Heather, geblend door Billy Walker, is een geweldige whisky met dubbele rijping. Dat zorgt voor een diepte en complexiteit waar elke whiskyliefhebber volop van zal genieten.
Neus: Koffiebonen, zoethout, honing, mout, salie, versleten leer, gedroogde bloemen, rode appel, kokosnoot, lavendel.
Smaak:Kruidnagel, tarte tartin van peer, venkel, gemberkoekjes, gerst suiker, grapefruit, gestoofde appeltjes, bramen en huisgemaakte vl
Neus: Moutig, honing, fruitcake, peren, sherry, cookie dough, sinaasappelschil en aardse tonen.
Smaak: Kruiden en kruidnagel, daarna bloedsinaasappel, honingraat en tonen van gember.
Afdronk: Lang met een subtiele kruidige hint en prikkelende citrus.
Neus: Warme custardpudding, net gebakken brood, rode appel, melkchocolade, gedroogde bloemen, botercrème en dennennaalden.
Smaak: Eerst tonen van kruidnagel, daarna brood en gemoute
Neus: Aardse moutigheid en verse aarde, schillen van citrusvruchten, broodkorst, kruidnagel, witte peper, karamel, melkchocolade, gezouten popcorn en eikengroen blad.
Smaak: Een kruidenbom: kruidnagel, witte peper, gezouten karamel, zoethout, gemberkoekj
Neus: Gedroogde kruiden, malt, rode appel, pruimen, melk chocolade, vanille, venkelzaad en custard.
Smaak: Appelkruimel met toffee, melk chocolade, fudge en kruidnagel.
Afdronk: Aanhoudende warmte van kruiden.
Is het de turfgedroogde malt die Velvet Cap Peated Single Malt-whisky zijn uitgesproken aroma geeft, of zijn het de sherry vaten waarin hij rust? Adem het in: zachte turfrook en biscuitmout getemperd met een vleugje Jerez. Dit is een goed uitgebalanceerde
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
Ardbeg Uigeadail is vernoemd naar Loch Uigeadail, het meer op het terrein van de distilleerderij waaruit Ardbeg zijn water betrekt, een belangrijke factor in het distilleerproces. Ardbeg Uigeadail heeft geen leeftijdsaanduiding want de expressie bestaat u
NEUS
Citroentaart, kaneelkruid en romige toffee
SMAAK
Gepocheerde peer, sorbet en geroosterde pistache
Proefnotitie:
Neus: Verfrissend rood fruit, met een glazuur van honing en bruine suiker. Subtiel grasachtig op punten.
Smaak: Bijenwas, witte peper, ahornsiroop, munt ijs.
Afdronk: Zacht en lip-smakend zoet, met een vleugje vat dat blijft hangen.
Gedistilleerd op 19 september 2008 brengt deze whisky een uitbarsting van perzik en abrikoos in de neus, gekalmeerd door rijke Manuka-honing. De zoete honing blijft in de mond vergezeld van kokos en gember. De afdronk is heerlijk zoet en fris met een stro
Gedistilleerd op 19 september 2008 combineert deze whisky onze karakteristieke tonen van vers fruit ongelooflijk goed met de zoete nootachtige smaken waar Rivesaltes-wijn bekend om staat. Contrasterende zoete en bittere smaken domineren het gehemelte, bij
Gedistilleerd op 25 april 2008 danst het aroma van deze whisky tussen tonen van donker, ahornsiroop en intense espresso, in balans met kaneelgebakken appels. In de mond is er een zoete graansmaak gecombineerd met zoete melkchocolade en honingraat, gevolgd