Whisky
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
Deze whisky werd op 25 mei 1969 gedistilleerd en 35 jaar te ruste gelegd in hogshead #301446 voordat hij op 5 april 2005 werd gebotteld door Signatory Vintage als onderdeel van de Cask Strength Collection.
Deze XOP Black Single Malt van de Macallan Distillery heeft 31 lange jaren gerijpt in een Sherry Hogshead. Het werd gedistilleerd in mei 1990 en gebotteld in december 2021. Gebotteld op vatsterkte van 42,3%, zijn er wereldwijd slechts 174 flessen.
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da
Een Benromach single malt-whisky van deze leeftijd kom je maar zelden tegen. In 2022 zijn er ongeveer 1100 flessen van deze 40 jaar oude, op oloroso-vaten gerijpte Benromach uitgebracht. Kersen, Spaanse sinaasappel, pure chocola en nog veel meer! (57,6%)
Neus: Luxe combinatie van vers boomgaardfruit, geroosterde noten en chocolade.
Smaak: Fluweelzacht met echte diepte van perzik en abrikoos, hints van citrusvruchten zijn verweven met een licht vleugje rook en kruidige houttonen.
Finish: Lange, aanhouden
Glengoyne 30 years is een limited edition whisky die maar liefst 3 decennia op zorgvuldig geselecteerde ex-sherryvaten heeft mogen rijpen. Dat deze single malt whisky z'n volledige rijpingsduur op deze sherryvaten heeft doorgebracht, vertaalt zich door na
Neus: Rijke aroma's van rode appel en vanille leiden tot hints van gedroogde banaan. Ananas en kokosnoot worden in evenwicht gehouden door hints van vuur.
Smaak : De zachte smaken van gepocheerde peer en honing maken plaats voor ondertonen van rook. No
Proefnotities:
Neus: gestoofde pruim, gebakken sinaasappel, gerookte walnoot en kaneelcacao
Smaak: donker fruit, manukahoning en chocolade-rozijnen
Afdronk: Lange en complexe afdronk met gerookte honing
Geur: Rozijnen gedrenkt in sherry, toffee, rozijnenpudding, bramen, antiek leer en sigaren
Smaak: Pruim, abrikoos en rozijnen cake
Finish: Sinaasappel, karamel taart, stroop en kruidnagel
Neus: Elegante Victoria pruimen-, dadel- en braamconfituur met sinaasappel, rozenhoning, gember en gekruide donkere chocolade.
Smaak: Sultana- en walnotencake met citroen, gember en nootmuskaat, verweven met de aanhoudende afdronk van donkere chocolade
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Neus: Gebrand kaarsvet, gebrande zoete noten, zoete turfrook, zachte zilte dampen, melkchocolade, donker tropisch fruit en aardse mineralen. Iets later wat zoete sherrytonen en rijke cognac.
Smaak: Direct vol van smaak voor in de mond. Een combi van rijk
Smaak: Ananas en meloen maken plaats voor stroop en banaan, met een vleugje warme gember en zoethout
Finsih: Citrusschil en zwarte peper, getemperd door walnoten, vanille en kruiden. Koffie, abrikoos en een vleugje zoete balsamico maken deze lonende erva
Geur
Zacht en honingzoet in de neus met zachte eiken tonen en hints van gekonfijte sinaasappelschil.
Smaak
De aanvankelijke gedurfde smaken van vanille-eik verdwijnen langzaam en onthullen lagen van geroosterde marshmallows, vers fruitterrine en met ka
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van