Whisky
Neus: Kokos, groene appel en peer, kaneel en kruidnagel, citroen.
Smaak: Zoete toffee en vanille fudge, grapefruit, citrus, ananas, geroosterd eikenhout.
Afdronk: Lang met zachte rook en verwarmende eikenkruiden van kruidnagel en anijs..
Bij deze whisky komen allereerst tonen van siroop, verse kokos en zachte bloemenhoning naar voren, gecombineerd met zongerijpte sultanarozijnen. Kaneel en gesuikerde sinaasappel maken het smaakpalet compleet.
Ook in deze whisky zijn tonen van sinaasappel waarneembaar in combinatie met bloemenhoning en sultanarozijnen.
Romige vanillecomponenten afkomstig van het houten vat voegen zoetheid, kruidigheid en nootachtige aroma's toe aan deze uitzonderlijke whisky.
De whisky kenmerkt zich door de typische marsala-tonen, met impressies van abrikozen en sinaasappelmarmelade, gevolgd door tonen van nootmuskaat en gemberbrood. Citrus, honing en rozijnen maken de whisky compleet en zorgen voor een lange warme afdronk.
Neus: citrus en sinaasappel met boenwas, gekuild gras, droge chocolade, zachte toffee en vanille.
Smaak: de smaken belanden midden op de tong en lopen even later door naar het einde van de tong, om vervolgend de keel te verwarmen.
Neus: Zoete neus met tonen van peren, kaneel, romige butterscotch en American cream soda.
Smaak:Apfelstrudel en vanille-ijs wordt in balans gebracht met zwarte peper, houtrook, eikenhout
Finish:Aanhoudende rokerige afdronk met kruidnagel en ahornsiroop.
Deze 34 jaar oude, op ex-bourbonvaten gerijpte single malt is de vijfde en laatste release in onze serie zeldzame en verzamelbare oude whisky's om het verhaal van de legendarische Ian Hunter te vieren.
25 jaar gerijpt in ex-Bourbon vaten. De exquise smaak, uiterst zachte textuur en 53,4% vol Laphroaig 25 Cask Strength bewijzen dat geduld loont.
Neus: Turfrook, zeewiergeur en een 'medicinale' essentie bereiken de neus met een vleugje zoetheid.
Smaak: Verrassende zoetheid met hints van zout en turflagen.
Afdronk: Lang en aanhoudend. Wacht op de afterglow van het zoete zeewier.
Neus: Zoet en turfachtig met geneeskrachtige tonen van Manuka-honing, ziekenhuisverband, sterk kruidnagelaroma maar ook gegrild gerookt spek, een onderscheidend karakter van zoet leer, jodium en pijnboomteer.
Smaak: Zoet en aromatisch, met rijke tonen va
Neus: Intens gearomatiseerde turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid.
Gehemelte: Droge turfrook vult het gehemelte met een zachte maar sterke zoetheid, gevolgd door zee en zout met een vleugje hout.
Afdronk: Een lange, elegante met t
LAGAVULIN SPECIAL RELEASE 2023
Kampvuurachtige rook, steen fruit, witte chocolade en gegrild fruit op de achtergrond. Rookinvloeden, kruiden en gekruid eikenhout zijn smaken die je kunt tegenkomen. De afdronk is zowel ziltig als zoet.
De Kurayoshi 18 Years is, door een voortreffelijke mengtechniek, gevat met zorgvuldig geselecteerde malt whisky’s die meer dan 18 jaar in American White Oak vaten hebben gerijpt. De langdurige rijping geeft het een rijke en diepe smaak met een zeer zacht
Proefnotities:
Neus: Rijke en complexe neus. Gestoofd fruit, citrustonen en een vleugje turf.
Smaak: Zacht en zoet met citroen. Romigheid van vanille met een diepte van zoete kruiden.
Afdronk: Weelderig en licht rokerig.
King of Scots is de blend waar het voor Douglas Laing ooit mee begonnen is. Nu Douglas Laing 75 jaar bestaat, mag een huzarenstukje niet ontbreken. De oudste en beste vaten werden nog eens opgeduikeld en dat resulteerde in een ...
Deze whisky werd op 25 mei 1969 gedistilleerd en 35 jaar te ruste gelegd in hogshead #301446 voordat hij op 5 april 2005 werd gebotteld door Signatory Vintage als onderdeel van de Cask Strength Collection.
Neus:
Rijpe vers geschilde sinaasappels, een vleugje zuur en citroen met vage aroma's van delicate witte wijn, steenfruit en witte bloesem.
Smaak:
Een zachte en sierlijke zoetheid ontvouwt zich. Gewaterde honing en bloesem komen naar voren, vergezeld m
Proefnotities:
Kleur: Amber.
Neus: eikenhout, karamel, chocolade.
Smaak: specerijen, vanille, karamel, citrustonen.
Afdronk: Langdurig.
Neus: Citroenthee, honing, pruim en kaneel
Smaak: Gedroogde bessen, koffie ,suikergoed en oude houttonen
Afdronk: Pittig, met een aangenaam aanhoudende bitterzoet
Neus: Koffie, gemberkruid en een vleugje chocolade
Smaak:Crème caramel, gebakken perzik, drop en gekonfijte sinaasappel
Jura Seven Wood is gevormd door zeven afzonderlijke eikenbossen: first-fill ex-bourbon American White Oak, Limousin, Troncais, Allier
Neus: Vet rood fruit, toffee, crème anglaise en kaneel
Smaak: Warme kruiden en rijk zwart bosfruit, versterkt door gekookte frambozen en aardbeien en een vleugje chocolade
Gerijpt in Amerikaanse White Oak ex bourbon vaten en verbeterd door een finish in
Komt uit uiterst zeldzame, kostbare vaten, waaronder onvervangbare whisky's uit de nu stille distilleerderij van Port Ellen. Deze elegante, rijke en romige whisky straalt zeldzaamheid uit in elke druppel, in beperkte oplage, ontworpen door Angel Chen.
Deze Ierse blended whiskey is in een batch van 1500 flessen gebotteld door de in 2016 opgestarte Clonakilty Distillery. De blend rijpte op bourbonvaten en is gefinisht op vaten van nieuw Amerikaans eiken en opnieuw gebrande Franse wijnvaten.
Chichibu is een kleine ambachtelijke distilleerderij, genoemd naar de plaats in Japan waar het bedrijf is gevestigd. Ichiro Akuto is de master distilleerder en heeft van Chichibu een topmerk gemaakt. Deze Malt & Grain is een instapper.
SMAKEN
Geroosterde kaneelscherven | Zachte turfrook | Warme vanillebiscuit | Zonovergoten citroenschil | Verse ananas | Heiderijke honing
SMAKEN
Zoete vanille | Zongerijpte perziken | Zomerbessen | Volle rode wijn | Lichte turfrook