Collectie
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
Distilleerderij Port Ellen
Bottelaar Douglas Laing
Bottelaar serie XOP - The Black Series
Vintage 10.1982
Gebotteld 02.2022
Berekende leeftijd 39 jaar oud
Vat type Refill Hogshead
Vat nummer DL 15460
Aantal flessen 175
Deze whisky werd op 25 mei 1969 gedistilleerd en 35 jaar te ruste gelegd in hogshead #301446 voordat hij op 5 april 2005 werd gebotteld door Signatory Vintage als onderdeel van de Cask Strength Collection.
NEUS: Rijk fruitig, met de geur van sinaasappel, pruimen en met donkere chocolade omhulde bessen gelaagd op walnoot- en kersenlikeur.
SMAKEN: boomgaardfruit, morellen, nectarine, rode appel en perzik, die blijven hangen in de walnoot en kumquat afdronk.
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da
Neus: zoet, fruitig, tonen van tropisch fruit, ananas, mango, meloenen.
Smaak: Fruitig, rijk, tonen van fruit, ananas, meloenen.
Afdronk: Langdurig.
Benzaitan is gebotteld op 62,4% en heeft in totaal 249 flessen op de markt gebracht. Deze whisky is gerijpt in een Imperial Stout Barrel 1st Fill Cask nummer #14161. Het werd gedistilleerd in 2016 en gebotteld in 2023.
Deze 34 jaar oude, op ex-bourbonvaten gerijpte single malt is de vijfde en laatste release in onze serie zeldzame en verzamelbare oude whisky's om het verhaal van de legendarische Ian Hunter te vieren.
Neus: Eikenhout met chocolade, cacao, vanilleboon, kruidnagel, kaneelkruiden, gedroogd fruit en citrusvruchten
Smaak: Vanille, donkere chocolade, gedroogd fruit, karamel en eiken
Afdronk: fluweelachtig met een lange, delicaat gekruide karamel-mokkanoot
The Dalmore 25 Years is een whisky afkomstig uit de Schotse Hooglanden. De drank is amber van kleur en heeft een rijpingsproces mogen ondergaan van 25 jaar op Amerikaanse ex-Bourbon vaten van wit eikenhout, Tawny Port vaten en exclusieve Dalmore vaten waa
Versailles Dranken in Nijmegen biedt u deze uiterst zeldzame Kopke Port CNK aan. Een port van meer dan 100 jaar oud die in de loop der jaren een mahoniehoutenkleur heeft gekregen met donkergroene tinten en die in de mond laag na laag zijn wordingsgeschie
Een mix van amandelroom, fudge, chocolade, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer komt naar voren in de neus.
Hints van rode peperkorrels en pure chocolade worden afgerond met een droge afdronk.
Allspice en een kleine dosis kaneel blijven hangen
Glengoyne 30 years is een limited edition whisky die maar liefst 3 decennia op zorgvuldig geselecteerde ex-sherryvaten heeft mogen rijpen. Dat deze single malt whisky z'n volledige rijpingsduur op deze sherryvaten heeft doorgebracht, vertaalt zich door na
De whisky heeft 29 jaar gerijpt in een oloroso sherry vat en er zijn 2940 flessen beschikbaar. De whisky is gebotteld op 49.2% ABV cask strength.
Op de neus geuren van warm leer, geschaafde appel met kaneel, ananas, sigaretten tabak en houtschaafsel. O
Deze 24 jaar oude Trinidad-rum van de Caroni distilleerderij is het juweel binnen het Quarterdeck-assortiment. Deze distilleerderij stond ooit wereldwijd bekend om zijn zware rums. Maar werd helaas in 2002 gesloten. Het is een diepe, rijke, maar zachte ru
Neus: Rijke aroma's van rode appel en vanille leiden tot hints van gedroogde banaan. Ananas en kokosnoot worden in evenwicht gehouden door hints van vuur.
Smaak : De zachte smaken van gepocheerde peer en honing maken plaats voor ondertonen van rook. No
– Aroma:
Schil van bramen en zwarte druiven met espresso, dadels en rijke donkere chocolade
– Smaak:
Bramen, zwarte druif met hints van rozijnen
– Afdronk:
Dadel en pure chocolade
Proefnotities:
Neus: gestoofde pruim, gebakken sinaasappel, gerookte walnoot en kaneelcacao
Smaak: donker fruit, manukahoning en chocolade-rozijnen
Afdronk: Lange en complexe afdronk met gerookte honing
NOLET’S Reserve is de 's werelds eerste limited edition .
Het recept benadrukt warme, kruidige safraan en subtiele, delicate citrus tonen.
52,3% Alc.
Geur: Rozijnen gedrenkt in sherry, toffee, rozijnenpudding, bramen, antiek leer en sigaren
Smaak: Pruim, abrikoos en rozijnen cake
Finish: Sinaasappel, karamel taart, stroop en kruidnagel
Neus: Elegante Victoria pruimen-, dadel- en braamconfituur met sinaasappel, rozenhoning, gember en gekruide donkere chocolade.
Smaak: Sultana- en walnotencake met citroen, gember en nootmuskaat, verweven met de aanhoudende afdronk van donkere chocolade
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Geur
Zacht en honingzoet in de neus met zachte eiken tonen en hints van gekonfijte sinaasappelschil.
Smaak
De aanvankelijke gedurfde smaken van vanille-eik verdwijnen langzaam en onthullen lagen van geroosterde marshmallows, vers fruitterrine en met ka
King of Scots is de blend waar het voor Douglas Laing ooit mee begonnen is. Nu Douglas Laing 75 jaar bestaat, mag een huzarenstukje niet ontbreken. De oudste en beste vaten werden nog eens opgeduikeld en dat resulteerde in een ...