Collectie
Neus: Citroenthee, honing, pruim en kaneel
Smaak: Gedroogde bessen, koffie ,suikergoed en oude houttonen
Afdronk: Pittig, met een aangenaam aanhoudende bitterzoet
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
De nieuwe Dewar's 25-jarige is een mix van mout- en graanwhisky's die zijn afgewerkt in ‘vers gedegradeerde’ vaten die voorheen werden gebruikt om Royal Brackla te rijpen, een van de mouten die eigendom zijn van Dewar's.
Dewars meestermenger Stephanie Ma
Een goddelijke compositie, een top van elegantie, een explosie van de puurste aromatische tonen, harmonieus gemengd met de meest kostbare "rancios" van de beste Grande Champagne Cognacs.
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
De Ardbeg Traigh Bhan 19 Yr .Met aroma's van rokerige turf, zeezout, citrus en vanille. De smaak biedt intens rokerige turf, donkere chocolade, koffie, gekonfijt fruit en een vleugje kruiden.met tonen van rokerige turf, donkere chocolade en ziltigheid.
SMAKEN
Vers gesneden ananas | Rijpe mango | Sappige peren | Wortelgember | In de zon gedroogde sultanarozijnen | Vanillestokjes | Nootachtig geroosterd eiken | Licht gouden siroop | Aromatische turfrook
Smaak: Banaan, citrusfruit en pruim, gecombineerd met rozijnen, vijgen en gemberbrood.
Finish: Kruidige peer, gekaramelliseerde sinaasappel en koffie, getemperd door zoethout dat vervolgens overgaat in morellen, pruimen en melasse stroop
Neus: zoete tonen van Oloroso, rode appel en Campbeltown aroma’s.
Smaak: gebakken rode appel, rozijnen, anijs, kruidnagel, kaneel, romige vanille en karamel.
Afdronk: intens lang, complex maar in balans, met zoute zeelucht en droge sherry tonen.
Neus: Vers gebakken brood en gesuikerde citroenen.
Smaak: Lagen van rijke hout tonen en zoet brioche , peer ijs en witte druiven
Afdronk: Lang en zoet
Deze grensverleggende, innovatieve whisky is perfect in balans met zoete en rijke smaken. Zoals tonen van bloedsinaasappels en rode bessen, een vleugje gerookt vlees met wat zout en peper, en een lange, zoet-fruitige afdronk.
Akkeshi Seimei Peated Single Malt 2022 / 5e zonnetermijn. Dit is de Seimei-editie van Akkeshi die is gewijd aan de 24 Solar Terms van Japan. Elke release zal de effecten onderzoeken die het lokale klimaat, natuur en landbouw hebben op het eindproduct.
Neus: Een overdaad aan sappig tropisch fruit vult de neus, met ananas als hoogtepunt. Dat wordt aangevuld met honingraat, licht eikenhout, Chinese zoet-zure saus en limoencake.
Smaak: de smaken variëren tussen zoet fruit en wit kruidig met daartussen ook
Neus: Met water doordrenkte rotsen en een zilte oceanische frisse invloed.
Smaak: Subtiel, met zachte, vrij zoete turf. Daarnaast rook, honing , vochtige as, drop en peper.
Afdronk: Alles wat voorafging, herhaalt zich in de 'finish'
In de neus ervaar je een mengeling van zoet fruit, zoethout, rijke noten en aanhoudende zachte kruiden.
De smaak is een perfecte aanvulling op het aroma, met een buitengewone diepte van smaak. Boomgaard vruchten, rode appels en zoete pruimen zijn perfe
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
Geur
Het aroma heeft gefluister van een delicate tropische geur.
Smaak
Tonen van weelderige peer, heldere ananas en passievrucht, die allemaal prachtig in balans zijn in de mond.
Neus: Vanille, room, vers geel fruit, banaan, ananas, mango, een beetje kruidnagel en zout
Smaak: Kruidensmaak, gember, steranijs. Kaneel, kruidnagel, een beetje bitter en een beetje zout
Afdronk: specerijen, gember, donkere chocolade, room, geel fruit
Een van de rijker gesherry'de whisky's in de Warehouse No1 serie. Laat hem 10 tot 20 minuten in het glas staan en de heerlijke geuren komen tot bloei.
Neus: bananenbeignets, zeespray, oude eiken meubels, ciderappels, een vleugje Frazzles
Smaak: bloemige heide ontwikkelt zwaardere tonen van gezouten karamel, chili-chocolade, rokerige gerst en nectarines.
Afdronk: Rook wordt zoet in de afdronk, met een