Whisky
SMAAK PROFIEL
Een energieke neus met smeulend turf
sintels, sigarenpapier en gekonfijte gember.
De smaak is olieachtig, rokerig, rijk en hartig
Neus: Rijk, tropischfruit, zoete Ananas en bloemig.
Smaak: Witte chocolade, licht kruidig, zacht en Aardbeienschnit.
Afdronk: Boterzacht, lang Bloemig. Zeer aangenaam en toch een bittertje.
De nieuwste cask strength-botteling van de Ardnamurchan-distilleerderij. Gemodelleerd naar de eerste release op vatsterkte, bevat deze uitdrukking een groter dan normaal aandeel geturfde mout die in 2016 werd gedistilleerd en gerijpt in ex-Bourbon-vaten.
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he
Neus: bananenbeignets, zeespray, oude eiken meubels, ciderappels, een vleugje Frazzles
Smaak: bloemige heide ontwikkelt zwaardere tonen van gezouten karamel, chili-chocolade, rokerige gerst en nectarines.
Afdronk: Rook wordt zoet in de afdronk, met een
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
Geur
Het aroma heeft gefluister van een delicate tropische geur.
Smaak
Tonen van weelderige peer, heldere ananas en passievrucht, die allemaal prachtig in balans zijn in de mond.
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Deze fles Velvet Cap Single Malt Irish Whiskey heeft 5 jaar lang uitsluitend gerijpt in rode Bordeaux-wijnvaten.
Dit geeft de whisky zijn prachtige rossige gouden kleur en de heerlijke geur van vers gebakken rode bessen madeleines.
Is het de turfgedroogde malt die Velvet Cap Peated Single Malt-whisky zijn uitgesproken aroma geeft, of zijn het de sherry vaten waarin hij rust? Adem het in: zachte turfrook en biscuitmout getemperd met een vleugje Jerez. Dit is een goed uitgebalanceerde
De prachtige, ruige omgeving van onze distilleerderij heeft de met rook gevulde aroma's en smaken geïnspireerd die te vinden zijn in The Glenturret 7 Years Old Peat Smoked. Amerikaanse eiken sherry-gekruide vaten bouwen de zoetheid van zoetwaren op van de
Onmiskenbaar Talisker, van de neus van rook en zwarte peper tot de afdronk van koolteer en chili. Romig, evenwichtig tussen zout en zoet, en een van de meest succesvolle van de line-up van dit jaar. Alc 55,1%
Aanvankelijk verlegen in de neus, met tonen van brioche en citroentaart, maar de smaak is veel krachtiger dankzij de tijd in Jamaicaanse rum vaten: frambozen gedoopt in chocolade en geroosterde ananas. Alc 58%
De beroemde wasachtige Clynelish toont zijn donkere kant na een finish in PX/oloroso sherryvaten. Zwarte thee in de neus, gedroogde abrikoos in de mond en met water licht kruidig met een sterke dropdraad. Alc 58,5%
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
Deze whisky is geboren door duizenden wandelingen in het woud
Neus: Zoet en turfachtig met geneeskrachtige tonen van Manuka-honing, ziekenhuisverband, sterk kruidnagelaroma maar ook gegrild gerookt spek, een onderscheidend karakter van zoet leer, jodium en pijnboomteer.
Smaak: Zoet en aromatisch, met rijke tonen va
Proefnotitie:
Neus: Verfrissend rood fruit, met een glazuur van honing en bruine suiker. Subtiel grasachtig op punten.
Smaak: Bijenwas, witte peper, ahornsiroop, munt ijs.
Afdronk: Zacht en lip-smakend zoet, met een vleugje vat dat blijft hangen.
Proefnotities:
Neus: Rijke en complexe neus. Gestoofd fruit, citrustonen en een vleugje turf.
Smaak: Zacht en zoet met citroen. Romigheid van vanille met een diepte van zoete kruiden.
Afdronk: Weelderig en licht rokerig.
Neus: Citroenthee, honing, pruim en kaneel
Smaak: Gedroogde bessen, koffie ,suikergoed en oude houttonen
Afdronk: Pittig, met een aangenaam aanhoudende bitterzoet
Akkeshi Seimei Peated Single Malt 2022 / 5e zonnetermijn. Dit is de Seimei-editie van Akkeshi die is gewijd aan de 24 Solar Terms van Japan. Elke release zal de effecten onderzoeken die het lokale klimaat, natuur en landbouw hebben op het eindproduct.
De Kurayoshi 18 Years is, door een voortreffelijke mengtechniek, gevat met zorgvuldig geselecteerde malt whisky’s die meer dan 18 jaar in American White Oak vaten hebben gerijpt. De langdurige rijping geeft het een rijke en diepe smaak met een zeer zacht
Verwacht aroma's van gekruide toffee, dikke honing en Madagaskische vanille in de neus. De smaak brengt bakkruiden, donkere bessen en gouden siroop voordat het leidt naar een zoete afdronk vol kaneelsuiker en gekonfijte sinaasappelschil.
Neus
Een levendige graannoot samen met tonen van kruisbessen, mango, vanillestokjes, druiven en honingraat.
Smaak
De fruit- en graantonen dringen door in de mond met hints van havermout, gemoute gerst en sinaasappelpulp.
Finish
Een sterke zeezoutnoot
Vintage whisky van de Glenlossie-distilleerderij. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebottel
Vintage whisky van Bunnahabhain Distillery. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebotteld met
vintage whisky van de Benrinnes Distillery. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebotteld met
Smaak :Gedroogd exotisch fruit, licht gestroopte vijgen, grapefruit en tonen van rijp eiken.
Afdronk: Sunkissed rozijnen, rijpe guave, patisserie kruiden en cacaokwaliteiten uitgewerkt met een crescendo van natuurlijke vanille. Afdronk omvat vochtige gem
Neus: Citroenschil en grasmout, met onderliggende hints van rode bessenjam.
Smaak: Zacht kruidig met toetsen van kaneel en gember, afgerond met zachte karamel en beboterde beschuitbollen.
Afdronk: Moutbrood, cacao en amandelen.
Deze Blair Athol werd gedistilleerd in mei 2007 en rijpte 14 jaar - inclusief een afdronk in een Madeira hogshead - voordat hij door Mossburn Blenders werd geselecteerd voor deze toevoeging aan hun Vintage Casks-assortiment in oktober 2021. Gebotteld op e