Single malt
Neus: Heerlijk ruikend naar de zoute zeeën, vermengd met honing en gebrande rozijnen.
Smaak: Vroege tabak gaat over in turf en kruiden, gebonden met mout en warme suiker.
Afdronk: Mokka-smaak op de voorgrond met nauwelijks zoet, en zoeter zelfgebakken.
OBAN SPECIAL RELEASE 2023
De geur combineert tropische fruittonen afkomstig van de rumvaten. Mango en gember dat overgaat in chocolade en appelkruimel. Vanillesmaken, sinaasappel, kaneel en tropische fruit leiden naar een kruidige en karamel afdronk.
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.
Neus: Rijk, tropischfruit, zoete Ananas en bloemig.
Smaak: Witte chocolade, licht kruidig, zacht en Aardbeienschnit.
Afdronk: Boterzacht, lang Bloemig. Zeer aangenaam en toch een bittertje.
Neus: Citroenschil en grasmout, met onderliggende hints van rode bessenjam.
Smaak: Zacht kruidig met toetsen van kaneel en gember, afgerond met zachte karamel en beboterde beschuitbollen.
Afdronk: Moutbrood, cacao en amandelen.
Deze Blair Athol werd gedistilleerd in mei 2007 en rijpte 14 jaar - inclusief een afdronk in een Madeira hogshead - voordat hij door Mossburn Blenders werd geselecteerd voor deze toevoeging aan hun Vintage Casks-assortiment in oktober 2021. Gebotteld op e
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
Fris en fruitig in de mond, waarna dit plaatsmaakt voor tonen van honing en delicate hints van kruiden.
Een smaakvolle Millstone gebotteld die 7 jaar gerijpt heeft op oude Pedro Ximénèz vaten.
Proefnotities:
Geur: bakkruiden, gebrande honing en geroosterde koffiebonen, hazelnoten, gerookte amandelen en butterscotch.
Smaak: vleugjes zoete turf, met rijke chocolade en heidehoning, gevolgd door kaneel, gember en eikenhout-gerookte suiker
Geur: van smeulende houtskool van eikenhout, zoethout en honingraat, met wilde heide, gember, butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: donkere chocolade, crème brûlée en geroosterde amandelen, kaneel, bros toffee, anijszaad en kampvuurrook.
De tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki, werd in 2016 geopend in het gebied Kagoshima, gelegen in het zuiden van Japan.
En dat is dit jaar een Mac-Talla die geheel is gerijpt in voormalige sherry vaten gemaakt van Europees eikenhout. 12 sherry butts in totaal, waarvan 8 1st fill en 4 refill sherry butts
GEUR: Bananenyoghurt met pure chocoladeschilfers, geurige wilde bloemenhoning en gemalen witte peper.
SNAAK: Rijke melasse gevolgd door pecantaart bestrooid met geroosterde kokos, warme kruidenmix van nootmuskaat en kruidnagel.
FINISH: Tropisch fruit, p
Geur: Zoet met Franse vanille en mokka, tonen van sigarenkistje en een verfrissende hint van groene munt, aangenaam eiken op de achtergrond.
Smaak: Een zacht begin met zwarte theeblaadjes gevolgd door een krachtige golf van warme kruiden zoals kaneel en