Single malt
Neus:Droge turfrook met vanillesiroop en zwarte peper.
Smaak: Zoete, medicinale turf en gerookt spek , koffieboon met tonen van kruidnagel, steranijs, combineert met groene appel en peer.
Afdronk: Lange, wasachtige turf met tonen van citrus en kruisbes.
Neus: Kruidige appel, vlierbloesem en zoete vanille.
Smaak: Karamelzoetheid, groene appel en honingmeloen, daarna geroosterd eikenhout en kruidnagel.
Finish: Droge, aanhoudende afdronk van limoen, citrus, komijn en gember
Neus: Kokos, groene appel en peer, kaneel en kruidnagel, citroen.
Smaak: Zoete toffee en vanille fudge, grapefruit, citrus, ananas, geroosterd eikenhout.
Afdronk: Lang met zachte rook en verwarmende eikenkruiden van kruidnagel en anijs..
Bij deze whisky komen allereerst tonen van siroop, verse kokos en zachte bloemenhoning naar voren, gecombineerd met zongerijpte sultanarozijnen. Kaneel en gesuikerde sinaasappel maken het smaakpalet compleet.
Ook in deze whisky zijn tonen van sinaasappel waarneembaar in combinatie met bloemenhoning en sultanarozijnen.
Romige vanillecomponenten afkomstig van het houten vat voegen zoetheid, kruidigheid en nootachtige aroma's toe aan deze uitzonderlijke whisky.
De whisky kenmerkt zich door de typische marsala-tonen, met impressies van abrikozen en sinaasappelmarmelade, gevolgd door tonen van nootmuskaat en gemberbrood. Citrus, honing en rozijnen maken de whisky compleet en zorgen voor een lange warme afdronk.
Neus: Zoete neus met tonen van peren, kaneel, romige butterscotch en American cream soda.
Smaak:Apfelstrudel en vanille-ijs wordt in balans gebracht met zwarte peper, houtrook, eikenhout
Finish:Aanhoudende rokerige afdronk met kruidnagel en ahornsiroop.
Deze 34 jaar oude, op ex-bourbonvaten gerijpte single malt is de vijfde en laatste release in onze serie zeldzame en verzamelbare oude whisky's om het verhaal van de legendarische Ian Hunter te vieren.
Neus: Turfrook, zeewiergeur en een 'medicinale' essentie bereiken de neus met een vleugje zoetheid.
Smaak: Verrassende zoetheid met hints van zout en turflagen.
Afdronk: Lang en aanhoudend. Wacht op de afterglow van het zoete zeewier.
Neus: Zoet en turfachtig met geneeskrachtige tonen van Manuka-honing, ziekenhuisverband, sterk kruidnagelaroma maar ook gegrild gerookt spek, een onderscheidend karakter van zoet leer, jodium en pijnboomteer.
Smaak: Zoet en aromatisch, met rijke tonen va
Neus: Intens gearomatiseerde turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid.
Gehemelte: Droge turfrook vult het gehemelte met een zachte maar sterke zoetheid, gevolgd door zee en zout met een vleugje hout.
Afdronk: Een lange, elegante met t
LAGAVULIN SPECIAL RELEASE 2023
Kampvuurachtige rook, steen fruit, witte chocolade en gegrild fruit op de achtergrond. Rookinvloeden, kruiden en gekruid eikenhout zijn smaken die je kunt tegenkomen. De afdronk is zowel ziltig als zoet.
Proefnotities:
Neus: Rijke en complexe neus. Gestoofd fruit, citrustonen en een vleugje turf.
Smaak: Zacht en zoet met citroen. Romigheid van vanille met een diepte van zoete kruiden.
Afdronk: Weelderig en licht rokerig.
King of Scots is de blend waar het voor Douglas Laing ooit mee begonnen is. Nu Douglas Laing 75 jaar bestaat, mag een huzarenstukje niet ontbreken. De oudste en beste vaten werden nog eens opgeduikeld en dat resulteerde in een ...
Neus: Koffie, gemberkruid en een vleugje chocolade
Smaak:Crème caramel, gebakken perzik, drop en gekonfijte sinaasappel
Jura Seven Wood is gevormd door zeven afzonderlijke eikenbossen: first-fill ex-bourbon American White Oak, Limousin, Troncais, Allier
SMAKEN
Zoete vanille | Zongerijpte perziken | Zomerbessen | Volle rode wijn | Lichte turfrook
Hibiki Japanese Blossom Harmony 2022 is een release van het House of Suntory. Deze blend combineert malt en graan whisky's van de Yamazaki, Hakashu en Chita distilleerderijen die de kern Hibiki Harmony blend vormen met whisky afgewerkt in sakura vaten.
Neus: Donker rood/paars fruit. Bosbessen, volle melkchocolade. Krachtig en vol. Tonen van amaretto en hout. Uitdagend.
Smaak: Zeer krachtig zonder dominante tanine. Zoete chocolade, hazelnoot, gedroogde rozijnen en donker gedroogd fruit. Tonen van koffie
NEUS
Fris rood fruit, verfijnde kersenlikeur, warme gekruide gluhwein.
SMAAK
Aardebeienlikeur, espresso, geflambeerde kersen. Uitgesproken en bijzonder. Kruidnagels, donkere bessenbitters. Vol en krachtig.
AFDRONK
Donkere bosvruchtenbitters, es