Collectie
Deze release uit 2023 zet de samenwerking voort tussen Bowmore’s meesterblender Ron Welsh en Aston Martin. Deze whisky is 22 jaar gerijpt in een combinatie van Amerikaans eikenhout en ex-oloroso sherryvaten en biedt aroma’s van heide, honing, kers, lychee
Kleur Citroengeel met een groene gloed.
Geur Intense tonen van vers en gedroogd fruit: abrikozen, witte perzik, peer en honing.
Smaak Rijke, aromatische wijn met een romige structuur.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Geur
Zacht en honingzoet in de neus met zachte eiken tonen en hints van gekonfijte sinaasappelschil.
Smaak
De aanvankelijke gedurfde smaken van vanille-eik verdwijnen langzaam en onthullen lagen van geroosterde marshmallows, vers fruitterrine en met ka
Aroma's van versgebakken citroentaartjes, zelfgemaakte marmelade, ahornsiroop en zoete marsepein vullen de neus, aangevuld met tonen van rijke toffee, romige vanille, wilde honing, geroosterd eikenhout, gekristalliseerde gember en kaneel in de mond.
Neus: Fris, met hints van crème brulee, groenten, brood, kruiden en licht rokerig.
Smaak: Peper, mout, citrus, karamel en een vleugje rook.
Afdronk: Middellange lengte, met veel kruiden, honing, karamel en gebak, met een lichte rooksmaak en tannines.
NEUS
Rijk boomgaardfruit, honing en geroosterd eikenhout
GEHEMELTE
Rijpe peer, nectarine en moutzoetheid, met een afdronk van amandel en gekruide vanille
Bessen, appel, honing en een mix van kaneel en eikenhout vormt de basis in de neus.
Lagen van gesuikerde druiven, cacao en dennennaalden vallen op in de mond en worden opgevolgd door tonen van gekarameliseerde peer, honing en subtiele rook.
Proefnotities:
Neus: gerookte abrikoos, donkere kersenchocolade, hazelnoottoffee
Smaak: gebakken fruit, geroosterd eikenkruid, sinaasappel en kaneelkruid
Afdronk: Rijke gekarameliseerde rook
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Proefnotities:
Neus: gestoofde pruim, gebakken sinaasappel, gerookte walnoot en kaneelcacao
Smaak: donker fruit, manukahoning en chocolade-rozijnen
Afdronk: Lange en complexe afdronk met gerookte honing
NEUS: Rijk fruitig, met de geur van sinaasappel, pruimen en met donkere chocolade omhulde bessen gelaagd op walnoot- en kersenlikeur.
SMAKEN: boomgaardfruit, morellen, nectarine, rode appel en perzik, die blijven hangen in de walnoot en kumquat afdronk.
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Deze limited-edition Johnnie Walker heeft kunstwerken van Berlijn in het jaar 2220, twee eeuwen na de oprichting van het iconische merk. Door een NFC-chip in het label te scannen, kun je het futuristische stadsbeeld zoals dat is verbeeld door kunstenaar L
Deze limited-edition Johnnie Walker heeft kunstwerken van Londen in het jaar 2220, twee eeuwen na de oprichting van het iconische merk. Door een NFC-chip in het label te scannen, kun je het futuristische stadsbeeld zoals dat is verbeeld door kunstenaar Lu
Deze grensverleggende, innovatieve whisky is perfect in balans met zoete en rijke smaken. Zoals tonen van bloedsinaasappels en rode bessen, een vleugje gerookt vlees met wat zout en peper, en een lange, zoet-fruitige afdronk.
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
Geur: Romige karameltoffee, met aroma's van rijp fruit en rook
Smaak: Ongelooflijk complex, met mooi zacht fruit en chocolade in balans met een lichte rokerigheid
Finish: De lange en heerlijk uitgebalanceerde afdronk
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he