Collectie
Gedistilleerd op 19 september 2008 brengt deze whisky een uitbarsting van perzik en abrikoos in de neus, gekalmeerd door rijke Manuka-honing. De zoete honing blijft in de mond vergezeld van kokos en gember. De afdronk is heerlijk zoet en fris met een stro
Gedistilleerd op 19 september 2008 combineert deze whisky onze karakteristieke tonen van vers fruit ongelooflijk goed met de zoete nootachtige smaken waar Rivesaltes-wijn bekend om staat. Contrasterende zoete en bittere smaken domineren het gehemelte, bij
Gedistilleerd op 25 april 2008 danst het aroma van deze whisky tussen tonen van donker, ahornsiroop en intense espresso, in balans met kaneelgebakken appels. In de mond is er een zoete graansmaak gecombineerd met zoete melkchocolade en honingraat, gevolgd
Deze opwindende nieuwe Togouchi-whisky is een blended release die een afdronk kreeg in een biervat dat tonen van mout, lichte citrusvruchten en zachte hop aan de zachte, licht kruidige geest heeft gegeven. Het is een unieke, beperkte release die het probe
Neus: Aardbei, kers, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Framboos, witte perzik, vleugje kokosnoot
Finish: Zoete vanille, heldere afdronk met een vleugje kaneel
Neus: Perzik, ananas, grapefruit, kruidnagel, gekonfijte sinaasappel, vanille, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Kokos, cranberry, boter
Finish: Zoete gember, kaneel, lange afdronk
Neus: krachtige aroma’s van turfrook krijgen gezelschap van fris citrusfruit, oude kranten en hints van eucalyptus. Smaak: stevig en fris met tonen van zeezout, turfrook, citrusfruit, noten, zoethout en munt.
Geur
Het aroma heeft gefluister van een delicate tropische geur.
Smaak
Tonen van weelderige peer, heldere ananas en passievrucht, die allemaal prachtig in balans zijn in de mond.
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Exclusief bij Versailles in Nijmegen: bijzondere gin van het nieuwe label van Perfect Dram: The Professors Indian Spiced met traditionele specerijen
De derde gin die Versailles Dranken aanbiedt van het nieuwe label van Perfect Dram: The Professor. Deze gin is zachtgroen van kleur met een pittige kick.
Neus: Gedroogd fruit, gember en toffee. Rijke sinaasappel met hints van kruidnagel en nootmuskaat.
Smaak: Rijke rozijnen en sultanarozijnen met tonen van karamel, vanille en gember, in evenwicht gehouden door houtkruiden en pittige citrus.
Finish: Warm
Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Het uitgebracht als een distilleerderij exclusief in het Verenigd Koninkrijk, en zal beschikbaar zijn in geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.
Iris is intens fruitig en bloemig, een echt smakenspectrum barstensvol vers geoogste knapperige rode appel en sappige peer onderbroken door een geurige kamperfoelie tegenmelodie.
Neus: Butterscotch, melkchocolade en honing. Zacht en elegant en hints van fris fruit en hazelnoot.
Smaak: Verrassend rijk en smaakvol. Romig en toch uitgesproken. Zachte invloeden van oranje fruit en kaneel.
Afdronk: Zoet romig en een zacht pepernoot b
– Aroma:
Schil van bramen en zwarte druiven met espresso, dadels en rijke donkere chocolade
– Smaak:
Bramen, zwarte druif met hints van rozijnen
– Afdronk:
Dadel en pure chocolade
Geur
Kaneel, appel, heidehoning en vijgensiroop, met lichte tonen van stroop, mokka en karamel.
Smaak
Boomgaardfruit, honingraat en strooptaart.
Afdronk
Bramen, ananas en Schwarzwälder kirsch
Gelimiteerde Sherry Cask finish van The Gauldron. Versailles heeft er enkele van kunnen bemachtigen, dus wees er snel bij.
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Proefnotities:
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Neus: Zoete mout met tonen van honing, geroosterde noten en gekonfijte schillen.
Smaak: Mondvullend zoet met citrus schillen. Rijpe perzik en hints van kruiden.
Afdronk: Een mooie lange afdronk van vers gemaaid gras, kruiden en kokosnoot vlokken.
Deze briljante whisky van de Akkeshi-distilleerderij is een World Blended-expressie die enkele van de beste malts en granen van distilleerderijen over de hele wereld in één fles combineert.
THE AKKESHI Blended Whisky Daikan No.6 is de zesde whisky uit de seizoenreeks. Daikan staat voor midwinter.
Deze whisky daagt de conventie uit van wat een Ierse whisky kan zijn, met lagen van unieke smaak beïnvloed door onconventionele rijpingstechnieken op vat. Met de hand geselecteerde vaten van graan- en malt whisky worden aanvankelijk volledig gerijpt in Ex