Collectie
Neus: Moutig, honing, fruitcake, peren, sherry, cookie dough, sinaasappelschil en aardse tonen.
Smaak: Kruiden en kruidnagel, daarna bloedsinaasappel, honingraat en tonen van gember.
Afdronk: Lang met een subtiele kruidige hint en prikkelende citrus.
Neus: Warme custardpudding, net gebakken brood, rode appel, melkchocolade, gedroogde bloemen, botercrème en dennennaalden.
Smaak: Eerst tonen van kruidnagel, daarna brood en gemoute
Neus: Gedroogde kruiden, malt, rode appel, pruimen, melk chocolade, vanille, venkelzaad en custard.
Smaak: Appelkruimel met toffee, melk chocolade, fudge en kruidnagel.
Afdronk: Aanhoudende warmte van kruiden.
In de neus komen duidelijke tonen van gebrande amandel, gedroogd fruit, kampvuur en een lichte leder/teer noot.
In de smaak komen de zwaardere hout en rook tonen in combinatie met een licht zoete rozijn smaak naar voren.
Versailles 2de Editie Botteling 2023 Benriach 8 YO Finish op Tokaji Wine Cask.
Neus: Zoete Abrikoos, Heerlijk bloemig en romig
Smaak: Lichte basterdsuiker, honing en zacht kruidig
Afdronk: Zachte zoetigheid, tropisch fruit zoals ananas en rijpe mango
Is het de turfgedroogde malt die Velvet Cap Peated Single Malt-whisky zijn uitgesproken aroma geeft, of zijn het de sherry vaten waarin hij rust? Adem het in: zachte turfrook en biscuitmout getemperd met een vleugje Jerez. Dit is een goed uitgebalanceerde
Deze fles Velvet Cap Single Malt Irish Whiskey heeft 5 jaar lang uitsluitend gerijpt in rode Bordeaux-wijnvaten.
Dit geeft de whisky zijn prachtige rossige gouden kleur en de heerlijke geur van vers gebakken rode bessen madeleines.
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
UITVERKOCHT Zondag 17-03-2024 van 12:00 tot 17:00 is er weer het Versailles Whisky Festival met verschillende leveranciers!
Het is al 2 jaren op rij uitverkocht dus wees er snel bij!
Ardbeg Uigeadail is vernoemd naar Loch Uigeadail, het meer op het terrein van de distilleerderij waaruit Ardbeg zijn water betrekt, een belangrijke factor in het distilleerproces. Ardbeg Uigeadail heeft geen leeftijdsaanduiding want de expressie bestaat u
NEUS
Citroentaart, kaneelkruid en romige toffee
SMAAK
Gepocheerde peer, sorbet en geroosterde pistache
Proefnotitie:
Neus: Verfrissend rood fruit, met een glazuur van honing en bruine suiker. Subtiel grasachtig op punten.
Smaak: Bijenwas, witte peper, ahornsiroop, munt ijs.
Afdronk: Zacht en lip-smakend zoet, met een vleugje vat dat blijft hangen.
Gedistilleerd op 19 september 2008 brengt deze whisky een uitbarsting van perzik en abrikoos in de neus, gekalmeerd door rijke Manuka-honing. De zoete honing blijft in de mond vergezeld van kokos en gember. De afdronk is heerlijk zoet en fris met een stro
Gedistilleerd op 19 september 2008 combineert deze whisky onze karakteristieke tonen van vers fruit ongelooflijk goed met de zoete nootachtige smaken waar Rivesaltes-wijn bekend om staat. Contrasterende zoete en bittere smaken domineren het gehemelte, bij
Gedistilleerd op 25 april 2008 danst het aroma van deze whisky tussen tonen van donker, ahornsiroop en intense espresso, in balans met kaneelgebakken appels. In de mond is er een zoete graansmaak gecombineerd met zoete melkchocolade en honingraat, gevolgd
Deze opwindende nieuwe Togouchi-whisky is een blended release die een afdronk kreeg in een biervat dat tonen van mout, lichte citrusvruchten en zachte hop aan de zachte, licht kruidige geest heeft gegeven. Het is een unieke, beperkte release die het probe
Neus: Aardbei, kers, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Framboos, witte perzik, vleugje kokosnoot
Finish: Zoete vanille, heldere afdronk met een vleugje kaneel
Neus: Perzik, ananas, grapefruit, kruidnagel, gekonfijte sinaasappel, vanille, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Kokos, cranberry, boter
Finish: Zoete gember, kaneel, lange afdronk
Neus: krachtige aroma’s van turfrook krijgen gezelschap van fris citrusfruit, oude kranten en hints van eucalyptus. Smaak: stevig en fris met tonen van zeezout, turfrook, citrusfruit, noten, zoethout en munt.