Collectie
Neus
Zeer delicate en aangename rook met veel fruit. Zeer evenwichtig. Cocktailkersen, pruimen gemaakt op Madeira. Maar ook lichter en tropisch fruit zoals mango en meloen. Veel vanille, eikenhout en kruiden.
Smaak
Vol, sterk, licht olieachtig. Iets zu
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
Neus: Perzik, ananas, grapefruit, kruidnagel, gekonfijte sinaasappel, vanille, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Kokos, cranberry, boter
Finish: Zoete gember, kaneel, lange afdronk
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Een florale neus met aroma's van toast, marsepein en gerijpte vruchten zoals appels en peren. Een volle wijn met mooi geïntegreerde aroma's en een zijden structuur. Deze wijn is rond met een intense fruitige afdronk
Proefnotities:
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
De Kurayoshi 18 Years is, door een voortreffelijke mengtechniek, gevat met zorgvuldig geselecteerde malt whisky’s die meer dan 18 jaar in American White Oak vaten hebben gerijpt. De langdurige rijping geeft het een rijke en diepe smaak met een zeer zacht
Neus: rijk met dadelcake, bessen, kersengelei, chocolade, lichte tabak en een vleugje turf
Smaak: pure verwennerij. Complex met veel lagen van gestoofd fruit, zowel witte als zwarte en ook nog Oosterse kruiden, chocoladetruffels met echte room en dan ook
Rogues 'Banquet biedt smaken van verzacht tropisch fruit, stengel gember en banketbakkersroom.
Geurig maar toch vol van smaak, het heeft een lange en bevredigende afwerking.
Hibiki Japanese Blossom Harmony 2022 is een release van het House of Suntory. Deze blend combineert malt en graan whisky's van de Yamazaki, Hakashu en Chita distilleerderijen die de kern Hibiki Harmony blend vormen met whisky afgewerkt in sakura vaten.
Neus: Rode appels, toffee, sherry, pittige strudel.
Smaak: Veel Sherry, honing, eikenhout met een zeer ontwikkelende aromatische sensatie. Eindigt met een hemelse kaneel smaak.
Neus: Opmerkelijk aroma van vers tropisch fruit, noten en rijk gedroogd fruit.
Smaak:Zachte vanille, geroosterd eiken, sherrynootjes met een vleugje kruiden. Weelderige vlezige fruittonen maken het zijdezachte mondgevoel compleet.
Finish: Blijft hangen,
Neus: Aardbei, kers, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Framboos, witte perzik, vleugje kokosnoot
Finish: Zoete vanille, heldere afdronk met een vleugje kaneel
THE AKKESHI Blended Whisky Daikan No.6 is de zesde whisky uit de seizoenreeks. Daikan staat voor midwinter.
Proefnotities:
Neus: Rijke en complexe neus. Gestoofd fruit, citrustonen en een vleugje turf.
Smaak: Zacht en zoet met citroen. Romigheid van vanille met een diepte van zoete kruiden.
Afdronk: Weelderig en licht rokerig.