Whisky
Proefnotities:
Geur: bakkruiden, gebrande honing en geroosterde koffiebonen, hazelnoten, gerookte amandelen en butterscotch.
Smaak: vleugjes zoete turf, met rijke chocolade en heidehoning, gevolgd door kaneel, gember en eikenhout-gerookte suiker
Zoetigheden in de neus met tonen van gegrild tropisch fruit en een vleugje vanille. Smaken van gezouten karamel en peperachtige invloeden gaan over naar lagen van noten en chocolade. De afdronk is lang en kruidig met vanille.
NEUS: Tonen van zoetigheden, vanille en honing verweven met een vleugje citroen.
Smaak: Uitbarsting van pittige fruitcocktailzoetheid, chocolade en kerstcake, rum en rode druiven.
FINISH: Lang aanhoudende zoetheid van rijp fruit en een zachte textuur.
Neus:
Toffee, vanille, dessertappels, peren, zacht leer, kaneel en nootmuskaat.
Smaak: Vanille Custard, zacht eiken, gezouten karamel, digestieven, tarte tatin.
Finish: Verwarmende eiken kruiden, zacht leer, honingzoete amandelen, gestoofd fruit.
Neus – roetige barbecue rook, groene appel en krachtig aromatische Citrusoliën, allemaal ondersteund door verwarmende kaneel.
Mond -Teerachtig, gerookte amandel, vanilletonen ,zeewier, cayennepeper en saline.
Geur: Zilte zeelucht, bruine suiker, gebakken ananas en tropisch fruit.
Smaak: Melasse, kokos, banaan, perzik aangevuld met een fijne kruidigheid.
Afdronk: De maritieme tonen van Campbeltown whisky blijven hangen, met rijp fruit en kruidigheid.
De whisky kenmerkt zich door de typische marsala-tonen, met impressies van abrikozen en sinaasappelmarmelade, gevolgd door tonen van nootmuskaat en gemberbrood. Citrus, honing en rozijnen maken de whisky compleet en zorgen voor een lange warme afdronk.
Bij deze whisky komen allereerst tonen van siroop, verse kokos en zachte bloemenhoning naar voren, gecombineerd met zongerijpte sultanarozijnen. Kaneel en gesuikerde sinaasappel maken het smaakpalet compleet.