Collectie
Deze single blended pot still distilled whisky is een blend van drie whisky's die allemaal zijn gedistilleerd in de pot stills van Zuidam Distillers.
Deze genever combineert de specifieke kwaliteiten van drie verschillende granen.
Neus: zoet, fruitig, tonen van tropisch fruit, ananas, mango, meloenen.
Smaak: Fruitig, rijk, tonen van fruit, ananas, meloenen.
Afdronk: Langdurig.
Ook in deze whisky zijn tonen van sinaasappel waarneembaar in combinatie met bloemenhoning en sultanarozijnen.
Romige vanillecomponenten afkomstig van het houten vat voegen zoetheid, kruidigheid en nootachtige aroma's toe aan deze uitzonderlijke whisky.
Geur:Zoet, met een uitgesproken aroma van rijpe rode appels samen met honing, vanille en een vleugje kaneel
Smaak: Zoet, met een romige, olieachtige textuur, citrusschil, kaneel en gedroogde appel
Finish: Lang, zoet, met een uitgesproken peperigheid
Neus: tonen van zeespray met zoete honing en karamel
Smaak: Romige vanille en gezouten karamel worden in balans gebracht met kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat.
Afdronk: Een nootachtige afdronk met kaneelkruiden en een licht droge afdronk.
Neus: Crème Brûlée, gesmolten suikers, gekarameliseerd fruit en eikenhout
Smaak: Geroosterde suikers, zwarte bessen, specerijen
Afdronk: Cacao, pure chocolade, donker fruit
Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Het uitgebracht als een distilleerderij exclusief in het Verenigd Koninkrijk, en zal beschikbaar zijn in geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.
25 jaar gerijpt in ex-Bourbon vaten. De exquise smaak, uiterst zachte textuur en 53,4% vol Laphroaig 25 Cask Strength bewijzen dat geduld loont.
Deze single malt Scotch Whisky is geïnspireerd op de iconische en belonende eerste botteling van de 16-jarige die in 1992 werd uitgebracht. Hij is alleen gerijpt in sherry vaten om rijke, fruitige en geurige tonen te geven bovenop de beestachtige complexi
De nieuwste cask strength-botteling van de Ardnamurchan-distilleerderij. Gemodelleerd naar de eerste release op vatsterkte, bevat deze uitdrukking een groter dan normaal aandeel geturfde mout die in 2016 werd gedistilleerd en gerijpt in ex-Bourbon-vaten.
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Neus: Rijp geroosterd eikenhout, gebrande karamel, droge geroosterde noten, marsepein en sinaasappelschil met een delicate fruitige diepe noot aan het einde.
Smaak: Evenwicht tussen zoetheid, fruit, kruiden en spirit. Lang, zacht en zoet met donkere kers
Onmiskenbaar Talisker, van de neus van rook en zwarte peper tot de afdronk van koolteer en chili. Romig, evenwichtig tussen zout en zoet, en een van de meest succesvolle van de line-up van dit jaar. Alc 55,1%
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
Akkeshi Seimei Peated Single Malt 2022 / 5e zonnetermijn. Dit is de Seimei-editie van Akkeshi die is gewijd aan de 24 Solar Terms van Japan. Elke release zal de effecten onderzoeken die het lokale klimaat, natuur en landbouw hebben op het eindproduct.
De geuren van bananen en vanille custard, kokos, marsepein en perentaart. Pannenkoeken met vanille ijs en gekarameliseerde amandelen. In de afdronk balanceert een snufje zout het zoete hart mooi uit
Neus: Kruidige appel, vlierbloesem en zoete vanille.
Smaak: Karamelzoetheid, groene appel en honingmeloen, daarna geroosterd eikenhout en kruidnagel.
Finish: Droge, aanhoudende afdronk van limoen, citrus, komijn en gember
Chichibu is een kleine ambachtelijke distilleerderij, genoemd naar de plaats in Japan waar het bedrijf is gevestigd. Ichiro Akuto is de master distilleerder en heeft van Chichibu een topmerk gemaakt. Deze Malt & Grain is een instapper.
THE AKKESHI Blended Whisky Daikan No.6 is de zesde whisky uit de seizoenreeks. Daikan staat voor midwinter.
Deze opwindende nieuwe Togouchi-whisky is een blended release die een afdronk kreeg in een biervat dat tonen van mout, lichte citrusvruchten en zachte hop aan de zachte, licht kruidige geest heeft gegeven. Het is een unieke, beperkte release die het probe
Smaak: Een elegant en verfijnd boeket dat subtiele tonen ontwikkelt met delicate en bloemige variaties die al snel rijk en fruitig worden, onderstreept door een verrukkelijke noot van sinaasappel. Deze cognac ontvouwt zich, biedt een zeer lange afdronk en
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
Neus: Adem heerlijke golven van Victoria-pruimen, bramen en aardbeienjam in met topnoten van kersenbloesem en kamperfoelie op een basis van sandelhout en gember.
Smaak: Lagen op lagen van rijk fruit. Nip aan de crumble van bramen en geroosterde appel met
Neus: Een delicate mix van rijp herfstfruit, met name bramen en rode pruimen. Rijke Oloroso sherry en gekonfijte sinaasappelpartjes. Gekruide havermoutkoekjes en geuren van geroosterd eiken zorgen voor een uitstekend gewicht en balans.
Smaak: Resolute sm
Wolfburn Whisky Oloroso Sherry Cask 7 Years Limited Release
Dist. 2013
Botteld 2021
Second Fill Oloroso Cask.
Part One of a two part release
SMAAK ~ Eerste hit van heldere zomerpudding en frangipani in de mond met een pittig, en een geurige zoetheid van de wilde bloemenhoning.
NEUS ~ Knapperige, geurige jeneverbes die nog steeds prominent aanwezig is als de ruggengraat van de gin, met tonen v
Aroma: Een gedurfde, hartig geleide gin met evenwichtige gebrande sinaasappel en bittere tonen. Het heeft zachte tonen met rijpe ronde citrus en aardse afdronk.
Smaak: Een soepele, ronde London Dry Gin; zachte kamfer in balans met zoete, rokerige houtton
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van
NEUS
Chocolade, geel fruit, butterscotch en gedroogde aardbeien.
SMAAK
Krachtig, veel zoethout, bosbessen, en kersenlikeur. Een krachtige rijke zoetheid bedekt de tong zonder bitter of sterk drogend te zijn.
AFDRONK
Een uitbarsting van gedroogd
Neus
Een combinatie van zoete bloemige geuren, kruiden en bloemen langs de rivier met wat honing en vanille.
Smaak
Een sterke moutige smaak met hints van zoete houtrook en sandelhout.
Afdronk
Een lange, moutige afdronk met lichte rook en hints van zo
Bessen, appel, honing en een mix van kaneel en eikenhout vormt de basis in de neus.
Lagen van gesuikerde druiven, cacao en dennennaalden vallen op in de mond en worden opgevolgd door tonen van gekarameliseerde peer, honing en subtiele rook.