Collectie
Chichibu is een kleine ambachtelijke distilleerderij, genoemd naar de plaats in Japan waar het bedrijf is gevestigd. Ichiro Akuto is de master distilleerder en heeft van Chichibu een topmerk gemaakt. Deze Malt & Grain is een instapper.
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
Geur: Uitzonderlijk zacht met een krachtig maar ingetogen aroma. Een explosie van geuren prikkelt de reukzintuigen.
Smaak: Weelderig door zijn smaak, onthult XO zijn aroma's geleidelijk. Beginnend met pruimen, rijpe vijgen en gekonfijte sinaasappel tot k
Smaak:Evenwichtig, rijk en complex in de mond met aroma's van gedroogd fruit en gekonfijt fruit en een uitzonderlijk lange afdronk. Voeg een druppel water toe aan Château Fontpinot XO om de aroma's te laten ademen en de kracht van de cognac te verzachten.
Neus: Een delicate mix van rijp herfstfruit, met name bramen en rode pruimen. Rijke Oloroso sherry en gekonfijte sinaasappelpartjes. Gekruide havermoutkoekjes en geuren van geroosterd eiken zorgen voor een uitstekend gewicht en balans.
Smaak: Resolute sm
GEUR: Bananenyoghurt met pure chocoladeschilfers, geurige wilde bloemenhoning en gemalen witte peper.
SNAAK: Rijke melasse gevolgd door pecantaart bestrooid met geroosterde kokos, warme kruidenmix van nootmuskaat en kruidnagel.
FINISH: Tropisch fruit, p
Aroma: Een rijk intense Arabische gin met citrus en kruiden. Het heeft zachte, zachte parfumtonen van onze fundamentele jeneverbeskern, maar uitgebalanceerd met geconcentreerde citrustonen van zwarte citroenen en timut-pepers.
Smaak: Een soepele, ronde L
Neus: Een overdaad aan sappig tropisch fruit vult de neus, met ananas als hoogtepunt. Dat wordt aangevuld met honingraat, licht eikenhout, Chinese zoet-zure saus en limoencake.
Smaak: de smaken variëren tussen zoet fruit en wit kruidig met daartussen ook
Exclusief bij Versailles in Nijmegen: bijzondere gin van het nieuwe label van Perfect Dram: The Professors Indian Spiced met traditionele specerijen
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van
De geur is zacht waarbij het toetsen van eiken, druiven, aardbeien, koffie, kaneel en walnoten combineert. De smaak is complex en tegelijkertijd toegankelijk. Deze opent met frambozen en pruimen, overgaand naar zoete toetsen van druiven, karamel en stroop
In de neus, is het droog, aards, turfachtig in zijn stijl en zo laat het de eik naar voren komen met golven van gouden karamel, toffees, vanillevla, hints van gember, nootmuskaat en kruidnagel.In de mond is er een merkbare delicatesse en zachtheid in text
Deze Ierse blended whiskey is in een batch van 1500 flessen gebotteld door de in 2016 opgestarte Clonakilty Distillery. De blend rijpte op bourbonvaten en is gefinisht op vaten van nieuw Amerikaans eiken en opnieuw gebrande Franse wijnvaten.
Diageo brengt elk jaar een special release uit en dit jaar kan je ze proeven bij 2 verschillende proeverijen.
Diageo brengt elk jaar een special release uit en dit jaar kan je ze proeven bij 2 verschillende proeverijen.
Je ziet het niet vaak een proeverij van Highland Park dus wij zijn extra trots dat we er een hebben dit jaar.
Naast dat je de core range proeft en er alles over leert komt er ook nog een speciale fles in de proeverij.
Een Nederlandse importeur die onafhankelijke bottelaars en bijzondere distilleerderijen in hun portofolio hebben.
Echt iets unieks!
Een battle tussen twee zwaar gewichten. Aberlour en Havana Club 2 merken die weten wat ze doen en hele mooie producten maken. Kijken wie als winnaar uit de bus komt?
En dat is dit jaar een Mac-Talla die geheel is gerijpt in voormalige sherry vaten gemaakt van Europees eikenhout. 12 sherry butts in totaal, waarvan 8 1st fill en 4 refill sherry butts
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Neus: Rijk, met een kruidige achtergrond op basis van granen – plus een zakje toffees en laatrijp donker fruit
Smaak: pikante stijl, verwarmend tot stroop, honingraat en harde crème brûlée
Afdronk: alcoholisch vanille-ijs gaat vooraf aan melasse.