Collectie
Neus: Melkchocolade, karamel, mandarijn en gemalen zwarte peper
Smaak: Manukahoning, zoete cacao, gepocheerde appels en gouden rozijnen
Finish :Vanillecrème, chocoladebrioche, Navel-sinaasappel en lichte kaneelwarmte
Neus: Groene appel en boomgaard vruchten
Smaak: Amandel en romige vanille
Finish: Zoetheid, specerijen, appel, peren, vanille, kaneel, geroosterd eikenhout.
OBAN SPECIAL RELEASE 2023
De geur combineert tropische fruittonen afkomstig van de rumvaten. Mango en gember dat overgaat in chocolade en appelkruimel. Vanillesmaken, sinaasappel, kaneel en tropische fruit leiden naar een kruidige en karamel afdronk.
Neus: Heerlijk ruikend naar de zoute zeeën, vermengd met honing en gebrande rozijnen.
Smaak: Vroege tabak gaat over in turf en kruiden, gebonden met mout en warme suiker.
Afdronk: Mokka-smaak op de voorgrond met nauwelijks zoet, en zoeter zelfgebakken.
Deze PMC:01 2013 vintage balanceert turfrook met subtiele bloemige en fruitige tonen en is uitsluitend op Islay bedacht, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld.
Mooie Kruidenbitter naar eigen recept speciaal voor de stad Nijmegen
Neus:
Toffee, vanille, dessertappels, peren, zacht leer, kaneel en nootmuskaat.
Smaak: Vanille Custard, zacht eiken, gezouten karamel, digestieven, tarte tatin.
Finish: Verwarmende eiken kruiden, zacht leer, honingzoete amandelen, gestoofd fruit.
Neus: eerst een neusprikkel, waarna geuren van een fruitsalade combineren met tumtum, bessen limonadesiroop, maar ook sigarenrook en vers gemalen koffiebonen. Gepoetste leren schoenen en zelfs vers gemalen peper.
Smaak: ook op de tong eerst veel fruit, w
Bij deze whisky komen allereerst tonen van siroop, verse kokos en zachte bloemenhoning naar voren, gecombineerd met zongerijpte sultanarozijnen. Kaneel en gesuikerde sinaasappel maken het smaakpalet compleet.
Geur:Zoet, met een uitgesproken aroma van rijpe rode appels samen met honing, vanille en een vleugje kaneel
Smaak: Zoet, met een romige, olieachtige textuur, citrusschil, kaneel en gedroogde appel
Finish: Lang, zoet, met een uitgesproken peperigheid
Neus: Crème Brûlée, gesmolten suikers, gekarameliseerd fruit en eikenhout
Smaak: Geroosterde suikers, zwarte bessen, specerijen
Afdronk: Cacao, pure chocolade, donker fruit
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
Geur: Rozijnen gedrenkt in sherry, toffee, rozijnenpudding, bramen, antiek leer en sigaren
Smaak: Pruim, abrikoos en rozijnen cake
Finish: Sinaasappel, karamel taart, stroop en kruidnagel
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
Neus: Citroenthee, honing, pruim en kaneel
Smaak: Gedroogde bessen, koffie ,suikergoed en oude houttonen
Afdronk: Pittig, met een aangenaam aanhoudende bitterzoet
Verwacht aroma's van gekruide toffee, dikke honing en Madagaskische vanille in de neus. De smaak brengt bakkruiden, donkere bessen en gouden siroop voordat het leidt naar een zoete afdronk vol kaneelsuiker en gekonfijte sinaasappelschil.