Collectie
Geur: Romige karameltoffee, met aroma's van rijp fruit en rook
Smaak: Ongelooflijk complex, met mooi zacht fruit en chocolade in balans met een lichte rokerigheid
Finish: De lange en heerlijk uitgebalanceerde afdronk
Deze whisky werd op 25 mei 1969 gedistilleerd en 35 jaar te ruste gelegd in hogshead #301446 voordat hij op 5 april 2005 werd gebotteld door Signatory Vintage als onderdeel van de Cask Strength Collection.
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
Neus: fruit & notenchocolade, mokka, kruiden
Smaak: flapjack, chocoladerozijnen, romige mout
Afdronk: rum & rozijnen fudge, notenmix, latte
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
Je zult een zoete geur afkomstig van het sherryvat opmerken, die ondersteund wordt door zachte tonen van honing en gedroogd fruit. In de mond ervaar je volle tonen van vanille, rozijnen, dadels, en hazelnoten met een ondertoon van pure chocolade. De afdro
Neus - Rijke eik met een zachte nootmuskaat. Zoetere aroma's van gebakken rijpe vijgen, sultanarozijnen en zwarte kersen.
Smaak – Fruitcake met geroosterde amandelen en kaneel. De sappige smaak van sinaasappels en mandarijnen verzacht perfect met manukah
Yuzucello is een nieuwe smaaksensatie waarin twee lekkernijen samenkomen; Koreman's en de Yuzu-vrucht. Bij veel mensen onbekend, maar in de gastronomie erg populair. De Yuzu is een complexe mix van citroen, limoen en mandarijn en heeft een heerlijke aroma
Proefnotities:
Neus: gerookte abrikoos, donkere kersenchocolade, hazelnoottoffee
Smaak: gebakken fruit, geroosterd eikenkruid, sinaasappel en kaneelkruid
Afdronk: Rijke gekarameliseerde rook
Neus: Zoete mout met tonen van honing, geroosterde noten en gekonfijte schillen.
Smaak: Mondvullend zoet met citrus schillen. Rijpe perzik en hints van kruiden.
Afdronk: Een mooie lange afdronk van vers gemaaid gras, kruiden en kokosnoot vlokken.
In de neus, is het droog, aards, turfachtig in zijn stijl en zo laat het de eik naar voren komen met golven van gouden karamel, toffees, vanillevla, hints van gember, nootmuskaat en kruidnagel.In de mond is er een merkbare delicatesse en zachtheid in text
Neus: Moutig, honing, fruitcake, peren, sherry, cookie dough, sinaasappelschil en aardse tonen.
Smaak: Kruiden en kruidnagel, daarna bloedsinaasappel, honingraat en tonen van gember.
Afdronk: Lang met een subtiele kruidige hint en prikkelende citrus.
Ardbeg 10 years is door de jaren heen uitgegroeid tot een iconische single malt whisky. Deze whisky rijpt minstens 10 jaar op ex-bourbonvaten, wat de whisky een smaakvolle diepgang meegeeft. Liefhebbers van over de gehele wereld genieten van de krachtige
Balvenie 14 years The Week of Peat heeft een uitstekend gebalanceerd karakter waarin zachte invloeden van gerst en zoetigheden samenkomen met aardse, rokerige tonen. Dé ideale manier om een andere kant van de distilleerderij te leren kennen.
Onder andere appel, mango en kersen zijn aanwezig, aangevuld met hints van hazelnoten en leer. De smaak opent fruitig en zoet, waarbij het zoete overgaat naar kruidige en pittige toetsen, terwijl het fruitige van het begin tot het eind aanwezig blijft.
Benriach 2014
10 Jaar oud, 52,7% ABV - First Fill Koval Rye
Neus: Geroosterde granen, verse kruiden, groene appel en een vleugje munt.
Smaak: Pittig en levendig, met tonen van kaneel, kruidnagel, peer en subtiele vanille.
Een unieke blend van 70% sherry-gerijpte Ledaig en 30% bourbon-gerijpte Tobermory. Een mooie combinatie van zoet en rokerig. Een geweldige representatie van de distillery.
Nieuwsgierige hints van vers gemaaid gras, gember en roet sissen in de neus. Verse pepermunt en gebakken brood cascaderen smaken met pure chocolade en de verre geur van boerderijvuur. Een afdronk van koffie en zoethout met zich mee die langzaam wegebben.
Zachte toetsen van perzik, abrikozen, chocolade, vanille en snoepgoed vormen de geur. In de mond komen initieel rijke toetsen van toffee naar voren, waarna dit plaatsmaakt voor gerst, ontbijtkoek, tropische fruitsoorten, tabak en peper.
NEUS: Zoete kustgolven van rijpe abrikozen en vijgen met geroosterde vanille en tropische flora, gedragen door een warme zeebries
SMAAK: Gekonfijte pistache, dadel en zoete vijg, kers en slagroom, doordrenkt met frisse kustlucht
Dit is een forale en fruitige gin de essentie van drie felbegeerde ingrediënten:
Turkse roos, witte perzik en framboos en wordt gebotteld op 47,6% Alc
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.