Collectie
Neus: Tonen van groen fruit, appel en peer, en een potstille basis.
Smaak: Hints van vanille en kruidnagel maken plaats voor exotische oriëntaalse tonen van sandelhout, kokosnoot en Japanse wierook.
Finish: Een reis door het oosten.
De fermentatie vindt plaats met natuurlijke gisten, waardoor een aromatische complexiteit kan ontstaan. De na gisting verkregen vloeistof wordt au bain-marie gedistilleerd in een discontinue koperen alambiek, gebouwd door Müller en Vittorio Capovilla.
Proefnotities:
• Kleur: Rijke mahonie.
• Neus: Rijpe rode bessen, hazelnoten, heidehoning, fruit, kaneel en gember.
• Smaak: Donkere chocolade, honing, gekarameliseerde demerarasuiker, stroop, mokka en gember.
• Afdronk: Pruimen en toffee.
Neus: Zwaar met rijk gedroogd fruit, munt, sinaasappel, cacao, vanille en tabakskruiden.
Smaak: Rijk, taai, rond en zacht, met citrus, kaneel en cacao. Tonen van toffee, karamel, chocolade en kruiden.
Finish: Zijdezacht en romig met een lange afdronk.
De box bevat de volgende vijf bijzondere samples:
Glen Scotia Victoriana, 54.2%
Cask 810, 2005 FF bourbon 60.1%
Cask 486, 2002 Refill Sherry Hogshead 48.8%
Cask 2/359, 2009 FF Bordeaux Red Wine 57.1%
Cask 6/413, 2005 FF Tawny Port Hogshead 57.4%
Na zestien jaar rijping ontwikkelt Benriach een rijkelijk uitgebalanceerde evolutie van onze kenmerkende Speyside-stijl. Drie vatrijping in bourbon, sherry en maagdelijk eiken brengt lagen van steenfruit, zachte mout, honing en nootachtige eikenkruiden.
De neus is fris en geurig, delicaat en met verfijnde tonen van vers rood fruit, perzik en bloemtoetsen. Het biedt rondheid in de mond en een prachtige aromatische diepte, voordat het frisheid en wat mineraliteit in zijn lange en nauwkeurige afdronk.
Neus: Fruittonen van rijpe pruimen, verse perzik en dikke rozijnen ontmoeten kaneel.
Smaak: Ongelooflijk zoet met een vleugje kruiden, in de neus echoot door rode appel, mandarijn en rijke rozijnen.
Afdronk: lang, zacht en droog van karakter.
Neus: zoete tonen van Oloroso, rode appel en Campbeltown aroma’s.
Smaak: gebakken rode appel, rozijnen, anijs, kruidnagel, kaneel, romige vanille en karamel.
Afdronk: intens lang, complex maar in balans, met zoute zeelucht en droge sherry tonen.
Ook in deze whisky zijn tonen van sinaasappel waarneembaar in combinatie met bloemenhoning en sultanarozijnen.
Romige vanillecomponenten afkomstig van het houten vat voegen zoetheid, kruidigheid en nootachtige aroma's toe aan deze uitzonderlijke whisky.
Neus: Vers geoogste gerstvelden met een moutachtig randje, biscuitjesachtig met gebakken appels en milde citroenschil
Smaak: Fris en delicaat. Ananassap ,citroenschil , vanille zoetheid aan het eind
Finish:Soepel met zacht fruit naast smakelijke zoethei
Neus: Crème Brûlée, gesmolten suikers, gekarameliseerd fruit en eikenhout
Smaak: Geroosterde suikers, zwarte bessen, specerijen
Afdronk: Cacao, pure chocolade, donker fruit
Deze 24 jaar oude Trinidad-rum van de Caroni distilleerderij is het juweel binnen het Quarterdeck-assortiment. Deze distilleerderij stond ooit wereldwijd bekend om zijn zware rums. Maar werd helaas in 2002 gesloten. Het is een diepe, rijke, maar zachte ru
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Proefnotities:
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
Komt uit uiterst zeldzame, kostbare vaten, waaronder onvervangbare whisky's uit de nu stille distilleerderij van Port Ellen. Deze elegante, rijke en romige whisky straalt zeldzaamheid uit in elke druppel, in beperkte oplage, ontworpen door Angel Chen.
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Kleur Intens robijnrood.
Geur Zwarte kersen en chocolade.
Smaak Vol, rijk en fruitig met zachte tannine.
Geur Karamel, walnoot en honing. Sinaasappelschil.
Smaak Complexe balans tussen fruit en houtrijpingstonen. Iets zilitig. Zalvende textuur.
Serveren bij Lekker bij een kaasplankje met gerijpte kazen.
Is het de turfgedroogde malt die Velvet Cap Peated Single Malt-whisky zijn uitgesproken aroma geeft, of zijn het de sherry vaten waarin hij rust? Adem het in: zachte turfrook en biscuitmout getemperd met een vleugje Jerez. Dit is een goed uitgebalanceerde