Collectie
Special No. 32 Oude Genever White Port 4Y.O.
Alcohol
38%
De fermentatie vindt plaats met natuurlijke gisten, waardoor een aromatische complexiteit kan ontstaan. De na gisting verkregen vloeistof wordt au bain-marie gedistilleerd in een discontinue koperen alambiek, gebouwd door Müller en Vittorio Capovilla.
Neus – roetige barbecue rook, groene appel en krachtig aromatische Citrusoliën, allemaal ondersteund door verwarmende kaneel.
Mond -Teerachtig, gerookte amandel, vanilletonen ,zeewier, cayennepeper en saline.
Neus: Pittig met duidelijke tonen van rogge, zwarte peper, ceder en cassiaschors en marsepein. Hints van peer, appel en amandel.
Smaak: Kruidnagel, rogge, munt, melasse, sorghum en honing met hints van appel en mout.
Finish: Lang en zoet gekruid
Neus: Fruittonen van rijpe pruimen, verse perzik en dikke rozijnen ontmoeten kaneel.
Smaak: Ongelooflijk zoet met een vleugje kruiden, in de neus echoot door rode appel, mandarijn en rijke rozijnen.
Afdronk: lang, zacht en droog van karakter.
Bij deze whisky komen allereerst tonen van siroop, verse kokos en zachte bloemenhoning naar voren, gecombineerd met zongerijpte sultanarozijnen. Kaneel en gesuikerde sinaasappel maken het smaakpalet compleet.
Proefnotities:
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Geur: Rozijnen gedrenkt in sherry, toffee, rozijnenpudding, bramen, antiek leer en sigaren
Smaak: Pruim, abrikoos en rozijnen cake
Finish: Sinaasappel, karamel taart, stroop en kruidnagel
SMAAK PROFIEL
Een energieke neus met smeulend turf
sintels, sigarenpapier en gekonfijte gember.
De smaak is olieachtig, rokerig, rijk en hartig
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Neus: Rijp geroosterd eikenhout, gebrande karamel, droge geroosterde noten, marsepein en sinaasappelschil met een delicate fruitige diepe noot aan het einde.
Smaak: Evenwicht tussen zoetheid, fruit, kruiden en spirit. Lang, zacht en zoet met donkere kers
Bij Glenturret kennen ze de waarde van refill-vaten. Er wordt veel gezegd over het belang van first fill sherry oak, maar veel minder over de vaten die refill spirit bevatten. De 15 jaar oude whisky wordt aangedreven door refill-hout waarbij de eikenhoute
Chichibu Ichiro’s Malt Wine Wood Reserve is een Japanse malt whisky van twee distilleerderijen
Neus: Citroenthee, honing, pruim en kaneel
Smaak: Gedroogde bessen, koffie ,suikergoed en oude houttonen
Afdronk: Pittig, met een aangenaam aanhoudende bitterzoet
Vintage whisky van de Glenlossie-distilleerderij. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebottel
vintage whisky van de Benrinnes Distillery. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebotteld met