Collectie
NEUS: Rijk fruitig, met de geur van sinaasappel, pruimen en met donkere chocolade omhulde bessen gelaagd op walnoot- en kersenlikeur.
SMAKEN: boomgaardfruit, morellen, nectarine, rode appel en perzik, die blijven hangen in de walnoot en kumquat afdronk.
Proefnotities:
Kleur: Amber.
Neus: eikenhout, karamel, chocolade.
Smaak: specerijen, vanille, karamel, citrustonen.
Afdronk: Langdurig.
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
Geur Karamel, walnoot en honing. Sinaasappelschil.
Smaak Complexe balans tussen fruit en houtrijpingstonen. Iets zilitig. Zalvende textuur.
Serveren bij Lekker bij een kaasplankje met gerijpte kazen.
Aanvankelijk verlegen in de neus, met tonen van brioche en citroentaart, maar de smaak is veel krachtiger dankzij de tijd in Jamaicaanse rum vaten: frambozen gedoopt in chocolade en geroosterde ananas. Alc 58%
Neus: Kruidige appel, vlierbloesem en zoete vanille.
Smaak: Karamelzoetheid, groene appel en honingmeloen, daarna geroosterd eikenhout en kruidnagel.
Finish: Droge, aanhoudende afdronk van limoen, citrus, komijn en gember
In de neus ervaar je een mengeling van zoet fruit, zoethout, rijke noten en aanhoudende zachte kruiden.
De smaak is een perfecte aanvulling op het aroma, met een buitengewone diepte van smaak. Boomgaard vruchten, rode appels en zoete pruimen zijn perfe
Deze briljante whisky van de Akkeshi-distilleerderij is een World Blended-expressie die enkele van de beste malts en granen van distilleerderijen over de hele wereld in één fles combineert.
THE AKKESHI Blended Whisky Daikan No.6 is de zesde whisky uit de seizoenreeks. Daikan staat voor midwinter.
Deze opwindende nieuwe Togouchi-whisky is een blended release die een afdronk kreeg in een biervat dat tonen van mout, lichte citrusvruchten en zachte hop aan de zachte, licht kruidige geest heeft gegeven. Het is een unieke, beperkte release die het probe
Neus: Opmerkelijk aroma van vers tropisch fruit, noten en rijk gedroogd fruit.
Smaak:Zachte vanille, geroosterd eiken, sherrynootjes met een vleugje kruiden. Weelderige vlezige fruittonen maken het zijdezachte mondgevoel compleet.
Finish: Blijft hangen,
Aroma's van versgebakken citroentaartjes, zelfgemaakte marmelade, ahornsiroop en zoete marsepein vullen de neus, aangevuld met tonen van rijke toffee, romige vanille, wilde honing, geroosterd eikenhout, gekristalliseerde gember en kaneel in de mond.
Neus
Zoete vanille fudge en sappige ananas
Smaak
Zeer fruitig met uitbarstingen van verse rijpe perzik en frisse appel, gevolgd door karamelzoet en geroosterd eikenhout.
Finish
Lange en aanhoudende gember- en kaneelkruiden
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
SMAAK ~ Frisse jeneverbes op de voorkant die leidt naar pittige citroen sorbet tonen van de koriander, levendige oranjebloesem van de verse schillen, ronde natuurlijke zoetheid van het zoethout en de smaak van de amandelen.
NEUS ~ Alsof je struikelt over
Origineel
Pancalieri-munt, met de hand geplukte Italiaanse jeneverbes, een vleugje citroen en andere plantaardige ingrediënten uit de regio Piemonte helpen je dag te vertragen. Mintis Originale brengt je een smaak vol verse munt en citroenschil met een
Neus: Aardbei, kers, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Framboos, witte perzik, vleugje kokosnoot
Finish: Zoete vanille, heldere afdronk met een vleugje kaneel
Neus: aroma’s van vanille, geel fruit, bessen, amandelen en witte peper.
Smaak: fraaie combinatie van fruit en kruiden met tonen van bruine suiker en eikenhout.
De afdronk is lang en fantastisch in balans.
Ardbeg Corryvreckan is vernoemd naar de zuigende, duistere kracht van de levensgevaarlijke draaikolk tussen de Hebridische eilanden Jura en Scarba. Het hart van Corryvreckan's karakter komt van Ardbeg's spririt die in Franse eiken vaten langzaam rijpt tot
Een heerlijke, soepele single malt gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans wit eiken en gerijpte Tawny Port-pijpen.
Neus: Vers gebakken brood en gesuikerde citroenen.
Smaak: Lagen van rijke hout tonen en zoet brioche , peer ijs en witte druiven
Afdronk: Lang en zoet
Tasting Notes
Crème brûlée
Spiced plum jam
Candied orange peel
Gordon is van mening dat een whisky je mond moet laten verlangen naar meer, en deze STR rode wijn, ex-sherry- en ex-Rivesaltes-vaten doet dat zeker. Het is fluweelzacht, rijk en romig.
Smaak: Vanille, talloze verleidelijke tropische vruchten, honing en bloemige charme.
Afdronk: Warm geroosterde moutigheid, tropisch fruit met laagjes crème caramel, abrikozentaart, cacao, zachte houtkruiden en een aangename nootachtigheid
Deze PMC:01 2013 vintage balanceert turfrook met subtiele bloemige en fruitige tonen en is uitsluitend op Islay bedacht, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld.
Een florale neus met aroma's van toast, marsepein en gerijpte vruchten zoals appels en peren. Een volle wijn met mooi geïntegreerde aroma's en een zijden structuur. Deze wijn is rond met een intense fruitige afdronk.
De fermentatie vindt plaats met natuurlijke gisten, waardoor een aromatische complexiteit kan ontstaan. De na gisting verkregen vloeistof wordt au bain-marie gedistilleerd in een discontinue koperen alambiek, gebouwd door Müller en Vittorio Capovilla.