Whisky
Nu met gratis BBQ-boek (zolang de voorraad strekt)! Een gladde, romige textuur leidt tot een enorme stroperige zoetheid, smaken van melkchocolade, strooptoffee, anijs, sinaasappel en rokerige theeblaadjes. Zachte, zoete kruiden (nootmuskaat en kaneel), wa
Robuuste Dram met diepe fruittonen , verfijnde tannines en elegante kruidige afdronk
Een aangename, zoete kruidigheid opent het aroma, gevolgd door gedroogd fruit, karamel en verse sinaasappelschil.
Afdronk: De zoete afdronk blijft lang hangen, met oranjebloesem, een lichte kruidigheid en zachte abrikoos.
Een uitnodigende geur met zachte, zoete tonen van rozijnen, gedroogde abrikozen en gekonfijte sinaasappelschil. De invloed van het Marsala-vat brengt een rijke, wijnachtige zoetheid naar voren, met subtiele tonen van honing en melkchocolade.
Ardnamurchan Distillery heeft Franse wijnvaten gebruikt voor de rijping van hun single malt. Sauternes is een dessertwijn die zich kenmerkt door “Noble-rot”, waardoor de wijn zich verrijkt met zoete, aromatische smaken met invloeden van het eikenhout.
Geur: Rijpe peer gedroogde munt , oregano en hinten van rokerigheid
Smaak: jasmijn, mango en menthol
Finish: Lang, en aangenaam rokerig met een beetje bitterheid
Noten van zachte vanille en kokosnoot uit de bourbonvaten doen denken aan de gouden zandstranden, met subtiele kruiden uit de rogge een knipoog naar de levendige, glamoureuze levensstijl van Miami.
Neus: Heerlijk ruikend naar de zoute zeeën, vermengd met honing en gebrande rozijnen.
Smaak: Vroege tabak gaat over in turf en kruiden, gebonden met mout en warme suiker.
Afdronk: Mokka-smaak op de voorgrond met nauwelijks zoet, en zoeter zelfgebakken.
Neus: zoete tonen van Oloroso, rode appel en Campbeltown aroma’s.
Smaak: gebakken rode appel, rozijnen, anijs, kruidnagel, kaneel, romige vanille en karamel.
Afdronk: intens lang, complex maar in balans, met zoute zeelucht en droge sherry tonen.
Geur: Rozijnen gedrenkt in sherry, toffee, rozijnenpudding, bramen, antiek leer en sigaren
Smaak: Pruim, abrikoos en rozijnen cake
Finish: Sinaasappel, karamel taart, stroop en kruidnagel
Neus: Zachte kruidigheid en intense zoetheid van gedroogde vruchten, chocolade, rijpe sinaasappel en geolied leer.
Smaak: Vol en krachtig, aromatische kruiden, rijk krentebrood en gekonfijte citroen worden gevolgd door een golf van vanille, honing en kar
Neus: Adem heerlijke golven van Victoria-pruimen, bramen en aardbeienjam in met topnoten van kersenbloesem en kamperfoelie op een basis van sandelhout en gember.
Smaak: Lagen op lagen van rijk fruit. Nip aan de crumble van bramen en geroosterde appel met
SMAAK PROFIEL
Helder, levendig, romig. Barstend met appel, vanille en moutige tonen met een hint van rokerigheid in de afdronk.
NEUS
Oud Hollandse wafels met vanille ijs en mokkatopping. Rijke melkchocolade en gebrande creme brulee. Bosbessen.
SMAAK
Rond en rijk. Bitterkoekjes, kaneel, melkchocolade. Pepernootjesbitter. Paars fruit en walnoten.
AFDRONK
Smaakvol. Kaneelbi
• Gerijpt in first fill ex-bourbonvaten en op maat gemaakte Schotse hybride vaten.
• Daarna overgebracht naar hybride vaten van Amerikaans eiken en gebrande Schotse
eiken,
• Tasting notes van exotisch fruit, gegrilde ananas, mango en gedroogde abrik
Balvenie 14 years The Week of Peat heeft een uitstekend gebalanceerd karakter waarin zachte invloeden van gerst en zoetigheden samenkomen met aardse, rokerige tonen. Dé ideale manier om een andere kant van de distilleerderij te leren kennen.
Caramel Malt recept die gerijpt heeft in een combinatie van PX en Oloroso sherry vaten alsmede een paar bourbon vaten. Zijn gebotteld op vatsterkte 54,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde small batch release.
De geur is levendig met hints van ananas, kiwi, groene banaan en limoenzeste. Pot still kruiden, gebakken appel, hazelnoten en geroosterd hout vullen dit aan. De smaak is zacht met een verfijnde mix van fruit, kruidnagel en zwarte peper.
Ardnahoe presents this single malt matured predominantly in oloroso sherry casks, classic 50% Rich notes of peat smoked raisins soaked in oloroso, orange zest and walnuts ,complemented by ripe plums, dates, and Islay peat on the palate with peppery finis
N OSE:
Zachte, milde zoetheid, met uitbarstingen van karamelrood gedroogd fruit en donker fruitcompote, met een vleugje sandelhout
F I N I S H:
Lange, luxueuze afdronk met hints van gouden siroop, zachte tannines, gekookte gerst en eikenkruiden
T A ST
White Oak zingt van levendig hout en heldere citrus, onrijpe banaan en een vleugje viooltjes. De smaak is zacht en speels met accenten van crème brulee, fruitgums en ananas. Met 48% is de afdronk lang en soepel, met smaken van toffee-appel.