Whisky
NEUS
Citroentaart, kaneelkruid en romige toffee
SMAAK
Gepocheerde peer, sorbet en geroosterde pistache
Ardbeg Corryvreckan is vernoemd naar de zuigende, duistere kracht van de levensgevaarlijke draaikolk tussen de Hebridische eilanden Jura en Scarba. Het hart van Corryvreckan's karakter komt van Ardbeg's spririt die in Franse eiken vaten langzaam rijpt tot
Dit is een 16 jaar oude single malt geproduceerd in samenwerking met de Zweedse chef-kok Björn Frantzén. De rijping in een blend van sherryvaten, ex-bourbon en nieuw Zweeds eikenhout. Er zijn geen proefnotes omdat je deze zelf moet ontdekken!
Balvenie 14 years Caribbean Cask combineert al het goede van deze geliefde Speyside distilleerderij met het beste van de Caraïben. Klassieke en zachte invloeden vanuit de huisstijl van het merk zijn aanwezig, aangevuld met heerlijke toetsen van fruit, tof
Balvenie 14 years The Week of Peat heeft een uitstekend gebalanceerd karakter waarin zachte invloeden van gerst en zoetigheden samenkomen met aardse, rokerige tonen. Dé ideale manier om een andere kant van de distilleerderij te leren kennen.
Linkwood 2012
12 Jaar oud, 54,4% ABV - Murça Tawny Port / Oloroso
Neus: Rijpe bessen, gedroogde vijgen, walnoten en een vleugje sinaasappelmarmelade.
Smaak: Diep en rijk, met lagen van rozijnen, donkere chocolade, kruidige eik en portzoetheid.
Neus: Diep en expressief, terwijl aroma's door rook wordt omhuld met tonen van eikenhout en wijn.
Smaak: De rijke zoetheid is prachtig geïntegreerd met de rook, het zout en de kruiden.
Finish: Erg lang en donker rokerig
NEUS: Zoete kustgolven van rijpe abrikozen en vijgen met geroosterde vanille en tropische flora, gedragen door een warme zeebries
SMAAK: Gekonfijte pistache, dadel en zoete vijg, kers en slagroom, doordrenkt met frisse kustlucht
Deze 34 jaar oude, op ex-bourbonvaten gerijpte single malt is de vijfde en laatste release in onze serie zeldzame en verzamelbare oude whisky's om het verhaal van de legendarische Ian Hunter te vieren.
Neus: Heerlijk ruikend naar de zoute zeeën, vermengd met honing en gebrande rozijnen.
Smaak: Vroege tabak gaat over in turf en kruiden, gebonden met mout en warme suiker.
Afdronk: Mokka-smaak op de voorgrond met nauwelijks zoet, en zoeter zelfgebakken.
Neus: eerst een neusprikkel, waarna geuren van een fruitsalade combineren met tumtum, bessen limonadesiroop, maar ook sigarenrook en vers gemalen koffiebonen. Gepoetste leren schoenen en zelfs vers gemalen peper.
Smaak: ook op de tong eerst veel fruit, w
Deze whisky werd op 25 mei 1969 gedistilleerd en 35 jaar te ruste gelegd in hogshead #301446 voordat hij op 5 april 2005 werd gebotteld door Signatory Vintage als onderdeel van de Cask Strength Collection.
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
Neus: Elegante Victoria pruimen-, dadel- en braamconfituur met sinaasappel, rozenhoning, gember en gekruide donkere chocolade.
Smaak: Sultana- en walnotencake met citroen, gember en nootmuskaat, verweven met de aanhoudende afdronk van donkere chocolade
Je zult een zoete geur afkomstig van het sherryvat opmerken, die ondersteund wordt door zachte tonen van honing en gedroogd fruit. In de mond ervaar je volle tonen van vanille, rozijnen, dadels, en hazelnoten met een ondertoon van pure chocolade. De afdro
Neus - Rijke eik met een zachte nootmuskaat. Zoetere aroma's van gebakken rijpe vijgen, sultanarozijnen en zwarte kersen.
Smaak – Fruitcake met geroosterde amandelen en kaneel. De sappige smaak van sinaasappels en mandarijnen verzacht perfect met manukah
SMAKEN
Geroosterde kaneelscherven | Zachte turfrook | Warme vanillebiscuit | Zonovergoten citroenschil | Verse ananas | Heiderijke honing
Neus: rijk met dadelcake, bessen, kersengelei, chocolade, lichte tabak en een vleugje turf
Smaak: pure verwennerij. Complex met veel lagen van gestoofd fruit, zowel witte als zwarte en ook nog Oosterse kruiden, chocoladetruffels met echte room en dan ook
De 16.2 is gemaakt van dezelfde batch Schotse gerst, gemout tot dezelfde 101,4 ppm, en is gelagerd in een selectie Oloroso- en Bordeaux-vaten, waarna hij is afgewerkt in Madeira- en Portugese Moscatel-vaten voor een rijke en complexe smaak.
De smaak doet denken aan verse perzik in siroop, citrus en toffee. Op de achtergrond vind je florale invloeden terug. In de afdronk vallen zowel fruitige als zoete tonen op.
De Balvenie 30YO is het resultaat van een vlekkeloos whisky huwelijk. Traditionele Amerikaanse en Europese eiken vaten worden samengebracht om een ongelooflijk ingewikkelde en evenwichtige expressie te maken. De zijdezachte zoetheid van de The Balvenie 30
Deze whiskey is minimaal 7 jaar gerijpt in ex-bourbonvaten, sherry butts én madeiravaten om daarna op vatsterkte (á 58,4% alcohol) te worden gebotteld. Fruit- en kruideninvloeden staan centraal in deze uiterst smaakvolle whiskey!