Whisky
Rijkelijk geurende vanille met heerlijke bloemige en kruidige tonen op de voorgrond, terwijl aroma's van boomgaardfruit zich in de loop van de tijd langzaam opbouwen, met toevoeging van rijpe appel en zoete peer. De potstill-kruiden.
Neus: Heerlijk ruikend naar de zoute zeeën, vermengd met honing en gebrande rozijnen.
Smaak: Vroege tabak gaat over in turf en kruiden, gebonden met mout en warme suiker.
Afdronk: Mokka-smaak op de voorgrond met nauwelijks zoet, en zoeter zelfgebakken.
Ook in deze whisky zijn tonen van sinaasappel waarneembaar in combinatie met bloemenhoning en sultanarozijnen.
Romige vanillecomponenten afkomstig van het houten vat voegen zoetheid, kruidigheid en nootachtige aroma's toe aan deze uitzonderlijke whisky.
Een blended whisky van 50% single malt en 50% grain-whisky kom je niet vaak tegen. Deze Young & Old van Murray McDavid is er zo een. De jongere is een 7 jarige Caol Ila die op een PX-vat rijpte, de grain is een oude North British. Een bijzondere blend
Neus - Rijke eik met een zachte nootmuskaat. Zoetere aroma's van gebakken rijpe vijgen, sultanarozijnen en zwarte kersen.
Smaak – Fruitcake met geroosterde amandelen en kaneel. De sappige smaak van sinaasappels en mandarijnen verzacht perfect met manukah
SMAAK PROFIEL
Helder, levendig, romig. Barstend met appel, vanille en moutige tonen met een hint van rokerigheid in de afdronk.
SMAKEN
Vers gesneden ananas | Rijpe mango | Sappige peren | Wortelgember | In de zon gedroogde sultanarozijnen | Vanillestokjes | Nootachtig geroosterd eiken | Licht gouden siroop | Aromatische turfrook
Neus: rijk met dadelcake, bessen, kersengelei, chocolade, lichte tabak en een vleugje turf
Smaak: pure verwennerij. Complex met veel lagen van gestoofd fruit, zowel witte als zwarte en ook nog Oosterse kruiden, chocoladetruffels met echte room en dan ook
Neus: Roos, lychee, vleugje rozemarijn, rijpe houtachtigheid, sandelhout
Smaak: Honingachtige zoetheid, gekonfijte sinaasappelschil, witte chocolade
Finish: Subtiele, zachte lange afdronk, met een vleugje Mizunara (Japans eiken)
Proefnoties:
Neus: kust, pekel, bloemen
Smaak: delicate lavendel, bloemen, toffee appel
Afdronk: schoon, vers turf
Neus: Zoete mout met tonen van honing, geroosterde noten en gekonfijte schillen.
Smaak: Mondvullend zoet met citrus schillen. Rijpe perzik en hints van kruiden.
Afdronk: Een mooie lange afdronk van vers gemaaid gras, kruiden en kokosnoot vlokken.
In de neus, is het droog, aards, turfachtig in zijn stijl en zo laat het de eik naar voren komen met golven van gouden karamel, toffees, vanillevla, hints van gember, nootmuskaat en kruidnagel.In de mond is er een merkbare delicatesse en zachtheid in text
Suntory The Chita betreft een Japanse single grain whisky. De whisky rijpt in een combinatie van wijn,- sherry- en bourbonvaten. Verwacht een licht en toegankelijk karakter met lekkere notities van munt, honing en diverse kruiden.
Neus: Maritiem en zilt met toffee, fruitcake, vers brood, sinaasappelschil en vanille.
Smaak: Rozijnen en marmelade, kruidnagel, zoute muntdrop, met een vleug gerookte vis en turfrook.
Afdronk: Lang en kruidig, met zoete rozijnen en een vleug eikenhout.
Balvenie 14 years The Week of Peat heeft een uitstekend gebalanceerd karakter waarin zachte invloeden van gerst en zoetigheden samenkomen met aardse, rokerige tonen. Dé ideale manier om een andere kant van de distilleerderij te leren kennen.
Linkwood 2012
12 Jaar oud, 54,4% ABV - Murça Tawny Port / Oloroso
Neus: Rijpe bessen, gedroogde vijgen, walnoten en een vleugje sinaasappelmarmelade.
Smaak: Diep en rijk, met lagen van rozijnen, donkere chocolade, kruidige eik en portzoetheid.
Balvenie 21 years Portwood is een mooi huwelijk van zeldzame Balvenie, welke in oude portvaten rijpt. Iis non-chill gefilterd. Het aroma wordt gevormd door fruit, rozijnen en noten. Romig en zijdezacht met fruit, honing en kruiden. Lange, zachte afdronk
Introductie van Rock Island Tequila Cask - een unieke mix van Schotse traditie en Mexicaans erfgoed. Ervaar de uitbarstingen van citrus, vreugdevuurrook en crème brûlée-romigheid
NEUS: Zoete kustgolven van rijpe abrikozen en vijgen met geroosterde vanille en tropische flora, gedragen door een warme zeebries
SMAAK: Gekonfijte pistache, dadel en zoete vijg, kers en slagroom, doordrenkt met frisse kustlucht
Smaak: Banaan, citrusfruit en pruim, gecombineerd met rozijnen, vijgen en gemberbrood.
Finish: Kruidige peer, gekaramelliseerde sinaasappel en koffie, getemperd door zoethout dat vervolgens overgaat in morellen, pruimen en melasse stroop