Whisky
Neus: Pittig met duidelijke tonen van rogge, zwarte peper, ceder en cassiaschors en marsepein. Hints van peer, appel en amandel.
Smaak: Kruidnagel, rogge, munt, melasse, sorghum en honing met hints van appel en mout.
Finish: Lang en zoet gekruid
Neus: Fris, met hints van crème brulee, groenten, brood, kruiden en licht rokerig.
Smaak: Peper, mout, citrus, karamel en een vleugje rook.
Afdronk: Middellange lengte, met veel kruiden, honing, karamel en gebak, met een lichte rooksmaak en tannines.
Geur:Zoet, met een uitgesproken aroma van rijpe rode appels samen met honing, vanille en een vleugje kaneel
Smaak: Zoet, met een romige, olieachtige textuur, citrusschil, kaneel en gedroogde appel
Finish: Lang, zoet, met een uitgesproken peperigheid
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he
Akkeshi Seimei Peated Single Malt 2022 / 5e zonnetermijn. Dit is de Seimei-editie van Akkeshi die is gewijd aan de 24 Solar Terms van Japan. Elke release zal de effecten onderzoeken die het lokale klimaat, natuur en landbouw hebben op het eindproduct.
Een van de rijker gesherry'de whisky's in de Warehouse No1 serie. Laat hem 10 tot 20 minuten in het glas staan en de heerlijke geuren komen tot bloei.
Neus: Zachte tonen van weelderige vanille en rozijnen maken plaats voor een zoet ensemble van appel, citroen en sinaasappel. Allemaal in balans met een pittig kwartet van gemberwortel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.
Smaak: Dit pittige kwartet is stan
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
Neus
Een combinatie van zoete bloemige geuren, kruiden en bloemen langs de rivier met wat honing en vanille.
Smaak
Een sterke moutige smaak met hints van zoete houtrook en sandelhout.
Afdronk
Een lange, moutige afdronk met lichte rook en hints van zo
Proefnotities:
Neus: gerookte abrikoos, donkere kersenchocolade, hazelnoottoffee
Smaak: gebakken fruit, geroosterd eikenkruid, sinaasappel en kaneelkruid
Afdronk: Rijke gekarameliseerde rook
In de neus, is het droog, aards, turfachtig in zijn stijl en zo laat het de eik naar voren komen met golven van gouden karamel, toffees, vanillevla, hints van gember, nootmuskaat en kruidnagel.In de mond is er een merkbare delicatesse en zachtheid in text
Neem gratis deel aan de Whisky proeverij met Tony en Teun. Met verschillende whisky's die bij elkaar opgeteld 108 YO aan smaaksensatie hebben. https://dramtable.nl/6-februari-slijterij-versailles/
Het aroma: Kaneel, vanille en rood fruit
In de mond: Tropisch fruit, bananentoffee en vanille-ijs
Finish notities: Sinaasappelschil, pure chocolade en gemalen kruiden
NEUS
Zacht en fris. Rijk aan tonen van peren, zoete noten en kaneel.
SMAAK
Rijke aroma’s van perensap, witte chocolade en creme brulee. Zachte invloed van zoete turfrook.
AFDRONK
Delicaat, een klein aangenaam zuurtje en licht drogend.
Ardbeg Uigeadail is vernoemd naar Loch Uigeadail, het meer op het terrein van de distilleerderij waaruit Ardbeg zijn water betrekt, een belangrijke factor in het distilleerproces. Ardbeg Uigeadail heeft geen leeftijdsaanduiding want de expressie bestaat u
Deze single malt rijpt acht jaar in eiken vaten, wat zorgt voor frisse moutaroma’s, tropisch fruit en geroosterde marshmallows. Smaak van karamel, gerstsuiker met een vleugje kruidig eiken. De afdronk is lang, met hints van zeezout en sinaasappelchocolade
Een blend van geturfde en ongeturfde single malts. In 2018 werden bourbonvaten gevuld met een verhouding van ongeveer 60/40 van ongeturfde tot geturfde spirit. De vaten werden opnieuw overgeheveld naar Madeira-vaten om twee jaar verder te rijpen.
Deze Teeling whiskey is een Ierse whiskey en wordt gerijpt in Caribische rumvaten. De whiskey heeft zachte houttonen en is rijk van smaak. Teeling whiskey is een creatie van Jack Teeling en wordt gedistilleerd in Dublin.
Glenmorangie a Tale of Ice Cream kenmerkt zich door een verleidelijk zoet karakter, waarin smaken die je in menig ijssalon terugvind. De whisky is gerijpt in vaten met 'een hoog vanille-gehalte' waarvan niet bekendgemaakt is wat voor soort vaten dit zijn.
5 jaar gerijpt in een mix van Amerikaans Eikenhouten, rodwijn- en franse ex-cognac vaten
Gemout tot
108,2 PPM
Gebotteld op een alcoholpercentage van
57,9%
Islay Peated Edition 2024, waarbij de Islay turf zorgt voor de kenmerkende rokerigheid met een karakteristieke zoetheid die de Yamazaki zo eigen zis door de unieke water- en rijpingsprocessen. Een helder gouden kleur in het glas