Whisky
Neus: Kokos, groene appel en peer, kaneel en kruidnagel, citroen.
Smaak: Zoete toffee en vanille fudge, grapefruit, citrus, ananas, geroosterd eikenhout.
Afdronk: Lang met zachte rook en verwarmende eikenkruiden van kruidnagel en anijs..
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Onmiskenbaar Talisker, van de neus van rook en zwarte peper tot de afdronk van koolteer en chili. Romig, evenwichtig tussen zout en zoet, en een van de meest succesvolle van de line-up van dit jaar. Alc 55,1%
Neus: sultana's, sigarenkistje, gedroogde vijgen, kruidnagel, steranijs, grapefruit, honing, crunchies van pure chocolade en roggebrood.
Smaak: Steranijs, leer, tabaksblad, karamel, lichte mineralen, zoethout, crème karamel, licht gezouten, platte cola,
Neus: Vet rood fruit, toffee, crème anglaise en kaneel
Smaak: Warme kruiden en rijk zwart bosfruit, versterkt door gekookte frambozen en aardbeien en een vleugje chocolade
Gerijpt in Amerikaanse White Oak ex bourbon vaten en verbeterd door een finish in
Neus: Butterscotch, melkchocolade en honing. Zacht en elegant en hints van fris fruit en hazelnoot.
Smaak: Verrassend rijk en smaakvol. Romig en toch uitgesproken. Zachte invloeden van oranje fruit en kaneel.
Afdronk: Zoet romig en een zacht pepernoot b
Neus
Fris en aromatisch, fruitig bloemig met hints van gedroogd fruit en een subtiele overheersing van rook.
Smaak
Licht met fruittonen, nootachtige smaken met een zoetheid en lichte hints van vanille en karamel.
Finish
Aanhoudend, prachtig rijk en v
Gedistilleerd op 25 april 2008 danst het aroma van deze whisky tussen tonen van donker, ahornsiroop en intense espresso, in balans met kaneelgebakken appels. In de mond is er een zoete graansmaak gecombineerd met zoete melkchocolade en honingraat, gevolgd
Proefnotities:
Neus: gerookte abrikoos, donkere kersenchocolade, hazelnoottoffee
Smaak: gebakken fruit, geroosterd eikenkruid, sinaasappel en kaneelkruid
Afdronk: Rijke gekarameliseerde rook
De whisky beschikt uitgebreid aroma vol met verschillende soorten specerijen die opbloeien in de neus. Deze bouwen verder uit naar fruit en geroosterde amandelen afgerond door beboterde gebakjes. De smaak begint vol en romig, richtend op een kern van melk
Neem gratis deel aan de Whisky proeverij met Tony en Teun. Met verschillende whisky's die bij elkaar opgeteld 108 YO aan smaaksensatie hebben. https://dramtable.nl/6-februari-slijterij-versailles/
Soepele en zachte zoetheid van vanille, gevolgd door diepere citrusvruchtenaroma’s en hints van gemout brood.
Een lange sluimerende intense afdronk die zoet begint en dan plaatsmaakt voor rook, turf en mout.
De eerste release van de Ardnahoe Distillery op Islay is een veelbelovende 5 jaar oude Single Malt gerijpt op ex-bourbon- en ex-oloroso sherryvaten en is gebotteld zonder kunstmatige kleuring of een koude filtratie.
Neus: Rijk van donkere kersen, rijpe perzik met hints van kaneel en nootmuskaat
Smaak: Subtiel gekruid met ondertonen van Japanse wierook
Afdronk: Lang en aanhoudend, geaccentueerd met kruidnagel, sandelhout en hints van gedroogde kokosnoot
PROEFNOTITIES
Neus: Smoky Stroop met Heide
Smaak: Vreugdevuur Toffee Appels en Abrikozen
Afdronk: Zoete en Kleverige Rook
Single Cask 03 is een geturfde expressie, gerijpt in een Canasta Butt en gebotteld op vatsterkte, met 676 flessen.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Small Batch Edition, een nieuwe en niet alleen qua prijs interessante serie van bottelaar Signatory Vintage. Deze Glenrothes single malt-whisky is de tweede botteling in die serie. De Speysider rijpte 12 jaar op '1st fill' oloroso- en bourbonvaten. 48,2%
Neus – roetige barbecue rook, groene appel en krachtig aromatische Citrusoliën, allemaal ondersteund door verwarmende kaneel.
Mond -Teerachtig, gerookte amandel, vanilletonen ,zeewier, cayennepeper en saline.
Een van de rijker gesherry'de whisky's in de Warehouse No1 serie. Laat hem 10 tot 20 minuten in het glas staan en de heerlijke geuren komen tot bloei.