Whisky
Proefnotities:
Een uitnodigende neus waar vanille en kruiden dansen met heldere zoete tonen van Rum.
Een smaakvolle Millstone gebotteld die 7 jaar gerijpt heeft op oude Pedro Ximénèz vaten.
De spirit heeft een finish van 8 maanden ondergaan op Palo Cortado sherryvaten, waarna de whisky vervolgens op een vatsterkte van 54,10% is gebotteld.
De finish op Palo Cortado sherryvaten is een zeldzame keuze, bijna net zo bijzonder als het zien zeem
TALISKER SPECIAL RELEASE 2023
Rijke tonen van donker fruit, pure chocolade, pruimen en turfrook. Smaken van bessen, kaneel en ziltige tonen complementeren elkaar. Een lange afdronk met sterke tonen van rook, zeezout en zoetigheden als tonen van kaneel.
Gelimiteerde Sherry Cask finish van The Gauldron. Versailles heeft er enkele van kunnen bemachtigen, dus wees er snel bij.
Neus: Crème Karamel, Toffee, Appel en Perzik, Zeespray.
Smaak: Rijk gekruid fruit, toffee, fudge.
Afdronk: Vanille-eik en zachte kruiden.
Neus: Rijk, tropischfruit, zoete Ananas en bloemig.
Smaak: Witte chocolade, licht kruidig, zacht en Aardbeienschnit.
Afdronk: Boterzacht, lang Bloemig. Zeer aangenaam en toch een bittertje.
De nieuwste cask strength-botteling van de Ardnamurchan-distilleerderij. Gemodelleerd naar de eerste release op vatsterkte, bevat deze uitdrukking een groter dan normaal aandeel geturfde mout die in 2016 werd gedistilleerd en gerijpt in ex-Bourbon-vaten.
Deze fles Velvet Cap Single Malt Irish Whiskey heeft 5 jaar lang uitsluitend gerijpt in rode Bordeaux-wijnvaten.
Dit geeft de whisky zijn prachtige rossige gouden kleur en de heerlijke geur van vers gebakken rode bessen madeleines.
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
Proefnotities:
Neus: Rijke en complexe neus. Gestoofd fruit, citrustonen en een vleugje turf.
Smaak: Zacht en zoet met citroen. Romigheid van vanille met een diepte van zoete kruiden.
Afdronk: Weelderig en licht rokerig.
De Kurayoshi 18 Years is, door een voortreffelijke mengtechniek, gevat met zorgvuldig geselecteerde malt whisky’s die meer dan 18 jaar in American White Oak vaten hebben gerijpt. De langdurige rijping geeft het een rijke en diepe smaak met een zeer zacht
Vintage whisky van de Glenlossie-distilleerderij. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebottel
Chichibu is een kleine ambachtelijke distilleerderij, genoemd naar de plaats in Japan waar het bedrijf is gevestigd. Ichiro Akuto is de master distilleerder en heeft van Chichibu een topmerk gemaakt. Deze Malt & Grain is een instapper.
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da