Whisky
White Oak zingt van levendig hout en heldere citrus, onrijpe banaan en een vleugje viooltjes. De smaak is zacht en speels met accenten van crème brulee, fruitgums en ananas. Met 48% is de afdronk lang en soepel, met smaken van toffee-appel.
Neus: Rijk, met een kruidige achtergrond op basis van granen – plus een zakje toffees en laatrijp donker fruit
Smaak: pikante stijl, verwarmend tot stroop, honingraat en harde crème brûlée
Afdronk: alcoholisch vanille-ijs gaat vooraf aan melasse.
Neus: Heerlijk ruikend naar de zoute zeeën, vermengd met honing en gebrande rozijnen.
Smaak: Vroege tabak gaat over in turf en kruiden, gebonden met mout en warme suiker.
Afdronk: Mokka-smaak op de voorgrond met nauwelijks zoet, en zoeter zelfgebakken.
Neus: eerst een neusprikkel, waarna geuren van een fruitsalade combineren met tumtum, bessen limonadesiroop, maar ook sigarenrook en vers gemalen koffiebonen. Gepoetste leren schoenen en zelfs vers gemalen peper.
Smaak: ook op de tong eerst veel fruit, w
Neus: Tonen van groen fruit, appel en peer, en een potstille basis.
Smaak: Hints van vanille en kruidnagel maken plaats voor exotische oriëntaalse tonen van sandelhout, kokosnoot en Japanse wierook.
Finish: Een reis door het oosten.
Smaak: tonen van Madagaskar vanille, gepocheerde peren en gebarsten peper.
Afdronk: Toffee, honing en rijke nootachtigheid. Levendige maar elegante balans van honingdauwmeloen, passievrucht, gepolijste citrus en zoet eikenhout.
Geur: Zilte zeelucht, bruine suiker, gebakken ananas en tropisch fruit.
Smaak: Melasse, kokos, banaan, perzik aangevuld met een fijne kruidigheid.
Afdronk: De maritieme tonen van Campbeltown whisky blijven hangen, met rijp fruit en kruidigheid.
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
Neus
Een levendige graannoot samen met tonen van kruisbessen, mango, vanillestokjes, druiven en honingraat.
Smaak
De fruit- en graantonen dringen door in de mond met hints van havermout, gemoute gerst en sinaasappelpulp.
Finish
Een sterke zeezoutnoot
Glengoyne 30 years is een limited edition whisky die maar liefst 3 decennia op zorgvuldig geselecteerde ex-sherryvaten heeft mogen rijpen. Dat deze single malt whisky z'n volledige rijpingsduur op deze sherryvaten heeft doorgebracht, vertaalt zich door na
Nose
Zacht droog fruit, gebakken appel, rijpe peer, vleugje sinaasappelschil.
Smaak: Sinaasappel, sinaasappelschil, abrikozenjam, fruit, en gele appel.
Finish: Lang, licht gedroogd fruit, een vleugje munt en kruiden, op het einde een vleugje Ben Nevis
Deze White Heather, geblend door Billy Walker, is een geweldige whisky met dubbele rijping. Dat zorgt voor een diepte en complexiteit waar elke whiskyliefhebber volop van zal genieten.
Neus: Vet rood fruit, toffee, crème anglaise en kaneel
Smaak: Warme kruiden en rijk zwart bosfruit, versterkt door gekookte frambozen en aardbeien en een vleugje chocolade
Gerijpt in Amerikaanse White Oak ex bourbon vaten en verbeterd door een finish in
Deze whisky daagt de conventie uit van wat een Ierse whisky kan zijn, met lagen van unieke smaak beïnvloed door onconventionele rijpingstechnieken op vat. Met de hand geselecteerde vaten van graan- en malt whisky worden aanvankelijk volledig gerijpt in Ex
SMAAK PROFIEL
Noten van gerstesuiker, peer druppels en vanille, aangevuld met een etherische onderliggende kruiden karakter.
Gedistilleerd op 25 april 2008 danst het aroma van deze whisky tussen tonen van donker, ahornsiroop en intense espresso, in balans met kaneelgebakken appels. In de mond is er een zoete graansmaak gecombineerd met zoete melkchocolade en honingraat, gevolgd
NEUS
Citroentaart, kaneelkruid en romige toffee
SMAAK
Gepocheerde peer, sorbet en geroosterde pistache
Ardbeg 10 years is door de jaren heen uitgegroeid tot een iconische single malt whisky. Deze whisky rijpt minstens 10 jaar op ex-bourbonvaten, wat de whisky een smaakvolle diepgang meegeeft. Liefhebbers van over de gehele wereld genieten van de krachtige
Het aroma: Citrusvruchten, chocolade en aromatische kruiden
In de mond: Sevilla-sinaasappels, gedroogd fruit en hints van vanillestokje
Finish notities: Gebrande koffie en pure chocolade
Dit is een 16 jaar oude single malt geproduceerd in samenwerking met de Zweedse chef-kok Björn Frantzén. De rijping in een blend van sherryvaten, ex-bourbon en nieuw Zweeds eikenhout. Er zijn geen proefnotes omdat je deze zelf moet ontdekken!