Whisky
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Is het de turfgedroogde malt die Velvet Cap Peated Single Malt-whisky zijn uitgesproken aroma geeft, of zijn het de sherry vaten waarin hij rust? Adem het in: zachte turfrook en biscuitmout getemperd met een vleugje Jerez. Dit is een goed uitgebalanceerde
Dewar's Double Double 32-Year-Old is afgewerkt in Pedro Ximenez sherryvaten, dit brengt rijke, rijpe strooptonen met een vleugje rokerigheid en de zijdezachte afdronk.
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da
Een release in Teeling's Vintage Reserve Collection, speciaal voor de Nederlandse markt. Het is een 25 jaar oude single malt, single cask-whisky die rijpte op een rumvat. Hij is gebotteld op een vatsterkte van 50,7%. Een bijzondere Irish whiskey!
Neus: Butterscotch, melkchocolade en honing. Zacht en elegant en hints van fris fruit en hazelnoot.
Smaak: Verrassend rijk en smaakvol. Romig en toch uitgesproken. Zachte invloeden van oranje fruit en kaneel.
Afdronk: Zoet romig en een zacht pepernoot b
Neus - Rijke eik met een zachte nootmuskaat. Zoetere aroma's van gebakken rijpe vijgen, sultanarozijnen en zwarte kersen.
Smaak – Fruitcake met geroosterde amandelen en kaneel. De sappige smaak van sinaasappels en mandarijnen verzacht perfect met manukah
NEUS
Citroentaart, kaneelkruid en romige toffee
SMAAK
Gepocheerde peer, sorbet en geroosterde pistache
Neus: Moutig, honing, fruitcake, peren, sherry, cookie dough, sinaasappelschil en aardse tonen.
Smaak: Kruiden en kruidnagel, daarna bloedsinaasappel, honingraat en tonen van gember.
Afdronk: Lang met een subtiele kruidige hint en prikkelende citrus.
Geur: Zoete, romige vanille, met hints van gember. Kruidige glühwein en peer.
Smaak: Rijk, romig, zijdezacht. Warme, rijke zoetheid van eikenhout en sherry, vol mondgevoel, rozijnen en zacht fruit.
Finish: Lang, vol en stevig, licht nootachtig.
Het aroma: Citrusvruchten, chocolade en aromatische kruiden
In de mond: Sevilla-sinaasappels, gedroogd fruit en hints van vanillestokje
Finish notities: Gebrande koffie en pure chocolade
Speyside (M) 16 Years Old Signatory Vintage 100 Proof Edition Exceptional Cask #13 0,70 ltr 57,1%
Balvenie 14 years Caribbean Cask combineert al het goede van deze geliefde Speyside distilleerderij met het beste van de Caraïben. Klassieke en zachte invloeden vanuit de huisstijl van het merk zijn aanwezig, aangevuld met heerlijke toetsen van fruit, tof
De geur is levendig met hints van ananas, kiwi, groene banaan en limoenzeste. Pot still kruiden, gebakken appel, hazelnoten en geroosterd hout vullen dit aan. De smaak is zacht met een verfijnde mix van fruit, kruidnagel en zwarte peper.
Glenmorangie a Tale of Ice Cream kenmerkt zich door een verleidelijk zoet karakter, waarin smaken die je in menig ijssalon terugvind. De whisky is gerijpt in vaten met 'een hoog vanille-gehalte' waarvan niet bekendgemaakt is wat voor soort vaten dit zijn.
Noten van zachte vanille en kokosnoot uit de bourbonvaten doen denken aan de gouden zandstranden, met subtiele kruiden uit de rogge een knipoog naar de levendige, glamoureuze levensstijl van Miami.
Deze Kilchoman heeft gelagerd op rode wijn, bourbon en oloroso sherryvaten, een speciale uitgave voor de European Tour 2024
Neus: Rijk, met een kruidige achtergrond op basis van granen – plus een zakje toffees en laatrijp donker fruit
Smaak: pikante stijl, verwarmend tot stroop, honingraat en harde crème brûlée
Afdronk: alcoholisch vanille-ijs gaat vooraf aan melasse.