Whisky
Gedistilleerd op 19 september 2008 combineert deze whisky onze karakteristieke tonen van vers fruit ongelooflijk goed met de zoete nootachtige smaken waar Rivesaltes-wijn bekend om staat. Contrasterende zoete en bittere smaken domineren het gehemelte, bij
Neus: Citrusvruchten met tonen van vanille, toffee, eiken en gerst.
Smaak: Elegant, licht en fruitig met zachte tonen van hout en kruiden.
Finish: Soepel, lang en met een golf van zoetigheid.
Neus: Koffiebonen, zoethout, honing, mout, salie, versleten leer, gedroogde bloemen, rode appel, kokosnoot, lavendel.
Smaak:Kruidnagel, tarte tartin van peer, venkel, gemberkoekjes, gerst suiker, grapefruit, gestoofde appeltjes, bramen en huisgemaakte vl
Neus: hete romige karamel, geroosterde hazelnoten, overrijpe Doyenne du comice-peren en zachte vanille komen in het spel.
Smaak: gebakken appelschijfjes bestrooid met Demerara-suiker en kaneel, kiwi's en warme glühwein.
Finish: een fusie van zongedroog
Neus: Donker rood/paars fruit. Bosbessen, volle melkchocolade. Krachtig en vol. Tonen van amaretto en hout. Uitdagend.
Smaak: Zeer krachtig zonder dominante tanine. Zoete chocolade, hazelnoot, gedroogde rozijnen en donker gedroogd fruit. Tonen van koffie
Neus: zoet en kruidig met hazelnoot, mokka tonen, aalbesjes, oud eikenhout en lichte gember
Smaak: rond, elegant en vol met romige sherry en gedroogd fruit tonen, kandij, bruine suiker, munt en hazelnoot/mokka
Afdronk: lang en sprekend met mokka bitters
NEUS
Chocolade, geel fruit, butterscotch en gedroogde aardbeien.
SMAAK
Krachtig, veel zoethout, bosbessen, en kersenlikeur. Een krachtige rijke zoetheid bedekt de tong zonder bitter of sterk drogend te zijn.
AFDRONK
Een uitbarsting van gedroogd
Neus: aroma’s van vanille, geel fruit, bessen, amandelen en witte peper.
Smaak: fraaie combinatie van fruit en kruiden met tonen van bruine suiker en eikenhout.
De afdronk is lang en fantastisch in balans.
Neus: Warme custardpudding, net gebakken brood, rode appel, melkchocolade, gedroogde bloemen, botercrème en dennennaalden.
Smaak: Eerst tonen van kruidnagel, daarna brood en gemoute
Een uitnodigende neus waar barbecuerook en kruidnagel worden vermengd met frisse tonen van butterscotch en sinaasappelschil.
Bloemig, zoete turf, hibiscus en nootmuskaat. Smaak is elegant met weer turf in combinatie met zout.
Neus: Gedroogde kruiden, malt, rode appel, pruimen, melk chocolade, vanille, venkelzaad en custard.
Smaak: Appelkruimel met toffee, melk chocolade, fudge en kruidnagel.
Afdronk: Aanhoudende warmte van kruiden.
Neus: Moutig, honing, fruitcake, peren, sherry, cookie dough, sinaasappelschil en aardse tonen.
Smaak: Kruiden en kruidnagel, daarna bloedsinaasappel, honingraat en tonen van gember.
Afdronk: Lang met een subtiele kruidige hint en prikkelende citrus.
Met de geur van boomgaardvruchten met stroop en geroosterd eikenhout.
En de smaak van gekarameliseerde sinaasappel, pure chocolade, gebakken perziken.
Met een afdronk van zoetheid, specerijen, citrus, gebakken perziken.
Aroma’s van zoete mout, exotisch fruit, banaan, gemengde noten, foelie en een accent van sigarenkistjes.
Romig en complex, tonen van guave, hazelnoot, amandelen, toffee en fijne specerijen, alles omringd door rijk eikenhout. De afdronk is lang en zacht,
Fris en fruitig in de mond, waarna dit plaatsmaakt voor tonen van honing en delicate hints van kruiden.
Het aroma: Kaneel, vanille en rood fruit
In de mond: Tropisch fruit, bananentoffee en vanille-ijs
Finish notities: Sinaasappelschil, pure chocolade en gemalen kruiden