Whisky
Geur: Zoet met Franse vanille en mokka, tonen van sigarenkistje en een verfrissende hint van groene munt, aangenaam eiken op de achtergrond.
Smaak: Een zacht begin met zwarte theeblaadjes gevolgd door een krachtige golf van warme kruiden zoals kaneel en
GEUR: Bananenyoghurt met pure chocoladeschilfers, geurige wilde bloemenhoning en gemalen witte peper.
SNAAK: Rijke melasse gevolgd door pecantaart bestrooid met geroosterde kokos, warme kruidenmix van nootmuskaat en kruidnagel.
FINISH: Tropisch fruit, p
En dat is dit jaar een Mac-Talla die geheel is gerijpt in voormalige sherry vaten gemaakt van Europees eikenhout. 12 sherry butts in totaal, waarvan 8 1st fill en 4 refill sherry butts
De tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki, werd in 2016 geopend in het gebied Kagoshima, gelegen in het zuiden van Japan.
Geur: van smeulende houtskool van eikenhout, zoethout en honingraat, met wilde heide, gember, butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: donkere chocolade, crème brûlée en geroosterde amandelen, kaneel, bros toffee, anijszaad en kampvuurrook.
Proefnotities:
Geur: bakkruiden, gebrande honing en geroosterde koffiebonen, hazelnoten, gerookte amandelen en butterscotch.
Smaak: vleugjes zoete turf, met rijke chocolade en heidehoning, gevolgd door kaneel, gember en eikenhout-gerookte suiker
Rijkelijk geurende vanille met heerlijke bloemige en kruidige tonen op de voorgrond, terwijl aroma's van boomgaardfruit zich in de loop van de tijd langzaam opbouwen, met toevoeging van rijpe appel en zoete peer. De potstill-kruiden.
Een smaakvolle Millstone gebotteld die 7 jaar gerijpt heeft op oude Pedro Ximénèz vaten.
Fris en fruitig in de mond, waarna dit plaatsmaakt voor tonen van honing en delicate hints van kruiden.
Deze single blended pot still distilled whisky is een blend van drie whisky's die allemaal zijn gedistilleerd in de pot stills van Zuidam Distillers.
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
Deze Blair Athol werd gedistilleerd in mei 2007 en rijpte 14 jaar - inclusief een afdronk in een Madeira hogshead - voordat hij door Mossburn Blenders werd geselecteerd voor deze toevoeging aan hun Vintage Casks-assortiment in oktober 2021. Gebotteld op e
Neus: Citroenschil en grasmout, met onderliggende hints van rode bessenjam.
Smaak: Zacht kruidig met toetsen van kaneel en gember, afgerond met zachte karamel en beboterde beschuitbollen.
Afdronk: Moutbrood, cacao en amandelen.
Deze whisky heeft een zacht aroma gesneden hooi, verrijkt met de pittige tonen van sinaasappel en zoete granen. Op de achtergrond zijn er tonen hazelnoot en lichte vanille. De smaak begint met een stevige portie van eik met lichte vanille ondertonen en ga
De whisky beschikt uitgebreid aroma vol met verschillende soorten specerijen die opbloeien in de neus. Deze bouwen verder uit naar fruit en geroosterde amandelen afgerond door beboterde gebakjes. De smaak begint vol en romig, richtend op een kern van melk
Neus: Rijk, tropischfruit, zoete Ananas en bloemig.
Smaak: Witte chocolade, licht kruidig, zacht en Aardbeienschnit.
Afdronk: Boterzacht, lang Bloemig. Zeer aangenaam en toch een bittertje.
Neus: fruit & notenchocolade, mokka, kruiden
Smaak: flapjack, chocoladerozijnen, romige mout
Afdronk: rum & rozijnen fudge, notenmix, latte
Geur
Aardbeienlikeur, kersen, chique dessert wijn. Hints van eikenhout, kaneel en geurende rozen.
Smaak
Rijk, rond en zoet kruidig. Gedroogd rood fruit, rond van pruimenaroma’s, gekruide gluhwein en amandelen.
Afdronk
Elegant, rijk, zeer aangenaam me
Proefnoties:
Neus: kust, pekel, bloemen
Smaak: delicate lavendel, bloemen, toffee appel
Afdronk: schoon, vers turf