Whisky
Proefnotities:
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Neus: Perzik, ananas, grapefruit, kruidnagel, gekonfijte sinaasappel, vanille, Mizunara (Japanse eik)
Smaak: Kokos, cranberry, boter
Finish: Zoete gember, kaneel, lange afdronk
Neus: Zacht en afgerond. Een droge rokerigheid vermengt zich met rozijnzoetheid. Bij de eerste slok onthult zich een fluweelachtige textuur, terwijl rollende golven van rijke kruidigheid plaatsmaken voor een diepe golf van vanillesuiker en honing. Karame
Neus
Zeer delicate en aangename rook met veel fruit. Zeer evenwichtig. Cocktailkersen, pruimen gemaakt op Madeira. Maar ook lichter en tropisch fruit zoals mango en meloen. Veel vanille, eikenhout en kruiden.
Smaak
Vol, sterk, licht olieachtig. Iets zu
De geuren van bananen en vanille custard, kokos, marsepein en perentaart. Pannenkoeken met vanille ijs en gekarameliseerde amandelen. In de afdronk balanceert een snufje zout het zoete hart mooi uit
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
Neus: Citroenthee, honing, pruim en kaneel
Smaak: Gedroogde bessen, koffie ,suikergoed en oude houttonen
Afdronk: Pittig, met een aangenaam aanhoudende bitterzoet
Neus: Dicht, elegant en intrigerend. Gedroogd fruit, cederhout, leer en tabak.
Smaak: Robuust gehemelte met een laagje vettigheid. Aromatische citrus. Hints van houtkruiden die overgaan in een donkere, vlezigheid van geroosterd varkensvlees.
Finish: Die
De nieuwe Dewar's 25-jarige is een mix van mout- en graanwhisky's die zijn afgewerkt in ‘vers gedegradeerde’ vaten die voorheen werden gebruikt om Royal Brackla te rijpen, een van de mouten die eigendom zijn van Dewar's.
Dewars meestermenger Stephanie Ma
Neus: Een zoet gekruid karakter, vanille.
Smaak: Zoet gestoofd fruit, kerstpudding, pure chocolade, kruidig.
Afdronk: Sinaasappelschil, zoete tabak, cacao en rijke vruchtencake.
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
De Ardbeg Traigh Bhan 19 Yr .Met aroma's van rokerige turf, zeezout, citrus en vanille. De smaak biedt intens rokerige turf, donkere chocolade, koffie, gekonfijt fruit en een vleugje kruiden.met tonen van rokerige turf, donkere chocolade en ziltigheid.
SMAKEN
Vers gesneden ananas | Rijpe mango | Sappige peren | Wortelgember | In de zon gedroogde sultanarozijnen | Vanillestokjes | Nootachtig geroosterd eiken | Licht gouden siroop | Aromatische turfrook
Smaak: Banaan, citrusfruit en pruim, gecombineerd met rozijnen, vijgen en gemberbrood.
Finish: Kruidige peer, gekaramelliseerde sinaasappel en koffie, getemperd door zoethout dat vervolgens overgaat in morellen, pruimen en melasse stroop
Neus: zoete tonen van Oloroso, rode appel en Campbeltown aroma’s.
Smaak: gebakken rode appel, rozijnen, anijs, kruidnagel, kaneel, romige vanille en karamel.
Afdronk: intens lang, complex maar in balans, met zoute zeelucht en droge sherry tonen.
Neus: Vers gebakken brood en gesuikerde citroenen.
Smaak: Lagen van rijke hout tonen en zoet brioche , peer ijs en witte druiven
Afdronk: Lang en zoet
Deze grensverleggende, innovatieve whisky is perfect in balans met zoete en rijke smaken. Zoals tonen van bloedsinaasappels en rode bessen, een vleugje gerookt vlees met wat zout en peper, en een lange, zoet-fruitige afdronk.
Akkeshi Seimei Peated Single Malt 2022 / 5e zonnetermijn. Dit is de Seimei-editie van Akkeshi die is gewijd aan de 24 Solar Terms van Japan. Elke release zal de effecten onderzoeken die het lokale klimaat, natuur en landbouw hebben op het eindproduct.