Whisky
Neus: Crème Karamel, Toffee, Appel en Perzik, Zeespray.
Smaak: Rijk gekruid fruit, toffee, fudge.
Afdronk: Vanille-eik en zachte kruiden.
Neus: tonen van zeespray met zoete honing en karamel
Smaak: Romige vanille en gezouten karamel worden in balans gebracht met kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat.
Afdronk: Een nootachtige afdronk met kaneelkruiden en een licht droge afdronk.
Neus: Zeespray, gesneden appel, citroenschil en geroosterd eikenhout
Smaak: Siroop, gesmolten bruine suiker, sinaasappelmarmelade,
pittige ananas, romige eiken vanille
Afdronk: Lang met zachte gemalen gember en
kruidigheid van kaneel
Neus: Crème Brûlée, gesmolten suikers, gekarameliseerd fruit en eikenhout
Smaak: Geroosterde suikers, zwarte bessen, specerijen
Afdronk: Cacao, pure chocolade, donker fruit
Neus: Een neus met frisse ziltigheid, bloemige noten, honing en gezouten karamel
Smaak: Een zacht en rijk gehemelte, met fruitige smaken en dikke zoete toffee. Tonen van abrikozen, ananas en sultana
Afdronk: Lang en droog, met zachte verwarmende kruide
Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Het uitgebracht als een distilleerderij exclusief in het Verenigd Koninkrijk, en zal beschikbaar zijn in geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
Neus: citrus en sinaasappel met boenwas, gekuild gras, droge chocolade, zachte toffee en vanille.
Smaak: de smaken belanden midden op de tong en lopen even later door naar het einde van de tong, om vervolgend de keel te verwarmen.
Proefnotities:
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
Geur Subtiele, kust aroma’s met tonen van graan, gerst en moutige zoetheid met zacht fruit.
Smaak Aangename zachte tonen van turf met hints van droge kruidige hout tonen, rokerig en pittig.
Afdronk Lang, wat drogend met subtiele tonen van turf en rook
25 jaar gerijpt in ex-Bourbon vaten. De exquise smaak, uiterst zachte textuur en 53,4% vol Laphroaig 25 Cask Strength bewijzen dat geduld loont.
Geur: Rozijnen gedrenkt in sherry, toffee, rozijnenpudding, bramen, antiek leer en sigaren
Smaak: Pruim, abrikoos en rozijnen cake
Finish: Sinaasappel, karamel taart, stroop en kruidnagel
Komt uit uiterst zeldzame, kostbare vaten, waaronder onvervangbare whisky's uit de nu stille distilleerderij van Port Ellen. Deze elegante, rijke en romige whisky straalt zeldzaamheid uit in elke druppel, in beperkte oplage, ontworpen door Angel Chen.
SMAAK PROFIEL
Een energieke neus met smeulend turf
sintels, sigarenpapier en gekonfijte gember.
De smaak is olieachtig, rokerig, rijk en hartig