Whisky
SMAAK PROFIEL
Helder, levendig, romig. Barstend met appel, vanille en moutige tonen met een hint van rokerigheid in de afdronk.
TASTE PROFILE
Licht rokerig, citrus, kruiden
Chichibu is een kleine ambachtelijke distilleerderij, genoemd naar de plaats in Japan waar het bedrijf is gevestigd. Ichiro Akuto is de master distilleerder en heeft van Chichibu een topmerk gemaakt. Deze Malt & Grain is een instapper.
Het aroma: Sinaasappelmarmelade, kaneel en nootmuskaat
In de mond: Mandarijn, vanille, gember en geplette appels
Finish notities: Gekarameliseerde sinaasappel en rijke donkere chocolade
Proefnotities:
Kleur: Amber.
Neus: eikenhout, karamel, chocolade.
Smaak: specerijen, vanille, karamel, citrustonen.
Afdronk: Langdurig.
Neus: zoet en kruidig met hazelnoot, mokka tonen, aalbesjes, oud eikenhout en lichte gember
Smaak: rond, elegant en vol met romige sherry en gedroogd fruit tonen, kandij, bruine suiker, munt en hazelnoot/mokka
Afdronk: lang en sprekend met mokka bitters
GEUR
Zoete toffee- en pruimen aroma's, omhuld met vanille en mout.
SMAAK
Tonen van sappig zoete mout en pruimen vermengen zich met zomerfruit, vanille en toffee.
AFDRONK
Rijke zoete porttonen met een kruidige finale.
vintage whisky van de Benrinnes Distillery. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebotteld met
Neus: hete romige karamel, geroosterde hazelnoten, overrijpe Doyenne du comice-peren en zachte vanille komen in het spel.
Smaak: gebakken appelschijfjes bestrooid met Demerara-suiker en kaneel, kiwi's en warme glühwein.
Finish: een fusie van zongedroog
Neus: Pepermunt, meloen, komkommer
Smaak: Yuzu, grapefruit, citroentijm
Finish: Verfrissende, subtiele rook
Neus – roetige barbecue rook, groene appel en krachtig aromatische Citrusoliën, allemaal ondersteund door verwarmende kaneel.
Mond -Teerachtig, gerookte amandel, vanilletonen ,zeewier, cayennepeper en saline.
Onmiskenbaar Talisker, van de neus van rook en zwarte peper tot de afdronk van koolteer en chili. Romig, evenwichtig tussen zout en zoet, en een van de meest succesvolle van de line-up van dit jaar. Alc 55,1%
Het aroma: Kaneel, vanille en rood fruit
In de mond: Tropisch fruit, bananentoffee en vanille-ijs
Finish notities: Sinaasappelschil, pure chocolade en gemalen kruiden
Neus: Zachte kruidigheid en intense zoetheid van gedroogde vruchten, chocolade, rijpe sinaasappel en geolied leer.
Smaak: Vol en krachtig, aromatische kruiden, rijk krentebrood en gekonfijte citroen worden gevolgd door een golf van vanille, honing en kar
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
NEUS
Citroentaart, kaneelkruid en romige toffee
SMAAK
Gepocheerde peer, sorbet en geroosterde pistache
Neus:
Rijpe vers geschilde sinaasappels, een vleugje zuur en citroen met vage aroma's van delicate witte wijn, steenfruit en witte bloesem.
Smaak:
Een zachte en sierlijke zoetheid ontvouwt zich. Gewaterde honing en bloesem komen naar voren, vergezeld m
SMAAK PROFIEL
Noten van gerstesuiker, peer druppels en vanille, aangevuld met een etherische onderliggende kruiden karakter.
TALISKER SPECIAL RELEASE 2023
Rijke tonen van donker fruit, pure chocolade, pruimen en turfrook. Smaken van bessen, kaneel en ziltige tonen complementeren elkaar. Een lange afdronk met sterke tonen van rook, zeezout en zoetigheden als tonen van kaneel.
Neus: Roos, lychee, vleugje rozemarijn, rijpe houtachtigheid, sandelhout
Smaak: Honingachtige zoetheid, gekonfijte sinaasappelschil, witte chocolade
Finish: Subtiele, zachte lange afdronk, met een vleugje Mizunara (Japans eiken)
Neus: Rijk, met een kruidige achtergrond op basis van granen – plus een zakje toffees en laatrijp donker fruit
Smaak: pikante stijl, verwarmend tot stroop, honingraat en harde crème brûlée
Afdronk: alcoholisch vanille-ijs gaat vooraf aan melasse.
Neus: Vochtige aarde en pekel ontwikkelen zich tot verkoold eikenhout met een zoete rookstijl.
Smaak: Vettig en mondvullend – houtrook drijft af met honingraat- en citroenmeringuetaart.
Afdronk: Rook blijft hangen naast zeewier en bruine suiker.