Whisky
Proefnotities:
Kleur: Amber.
Neus: eikenhout, karamel, chocolade.
Smaak: specerijen, vanille, karamel, citrustonen.
Afdronk: Langdurig.
Neus:Droge turfrook met vanillesiroop en zwarte peper.
Smaak: Zoete, medicinale turf en gerookt spek , koffieboon met tonen van kruidnagel, steranijs, combineert met groene appel en peer.
Afdronk: Lange, wasachtige turf met tonen van citrus en kruisbes.
Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Het uitgebracht als een distilleerderij exclusief in het Verenigd Koninkrijk, en zal beschikbaar zijn in geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.
Aanvankelijk verlegen in de neus, met tonen van brioche en citroentaart, maar de smaak is veel krachtiger dankzij de tijd in Jamaicaanse rum vaten: frambozen gedoopt in chocolade en geroosterde ananas. Alc 58%
Geur: Romige karameltoffee, met aroma's van rijp fruit en rook
Smaak: Ongelooflijk complex, met mooi zacht fruit en chocolade in balans met een lichte rokerigheid
Finish: De lange en heerlijk uitgebalanceerde afdronk
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
Neus: Rijke aroma's van rode appel en vanille leiden tot hints van gedroogde banaan. Ananas en kokosnoot worden in evenwicht gehouden door hints van vuur.
Smaak : De zachte smaken van gepocheerde peer en honing maken plaats voor ondertonen van rook. No
Neus: fruit & notenchocolade, mokka, kruiden
Smaak: flapjack, chocoladerozijnen, romige mout
Afdronk: rum & rozijnen fudge, notenmix, latte
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
GEUR: Bananenyoghurt met pure chocoladeschilfers, geurige wilde bloemenhoning en gemalen witte peper.
SNAAK: Rijke melasse gevolgd door pecantaart bestrooid met geroosterde kokos, warme kruidenmix van nootmuskaat en kruidnagel.
FINISH: Tropisch fruit, p
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
SMAKEN
Zoete vanille | Zongerijpte perziken | Zomerbessen | Volle rode wijn | Lichte turfrook
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van
Gedistilleerd op 19 september 2008 combineert deze whisky onze karakteristieke tonen van vers fruit ongelooflijk goed met de zoete nootachtige smaken waar Rivesaltes-wijn bekend om staat. Contrasterende zoete en bittere smaken domineren het gehemelte, bij
Neus: aroma’s van vanille, geel fruit, bessen, amandelen en witte peper.
Smaak: fraaie combinatie van fruit en kruiden met tonen van bruine suiker en eikenhout.
De afdronk is lang en fantastisch in balans.
Vol donker steenfruit en een vleugje geroosterde amandelen, gevolgd door peperige eikenkruiden.
NEUS
Oranje fruit tonen, gember, zeebries en groene olijven.
SMAAK
Fris en elegant. Zeer aromatisch en tintelend. Oranje fruit, gember en zilt.
AFDRONK
Lang en drogend. Zoet en snel ook tonen van zeezout en zwarte pepers.
Een heerlijke, soepele single malt gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans wit eiken en gerijpte Tawny Port-pijpen.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Een 25Y oude Bunnahabhain met sterke sherry-invloeden.